Leonidas heeft weinig in te brengen

Leonidas had gisteren weinig in te brengen tegen VZK/Donkerbroek. Op het sportveld in Donkerbroek werd er met 26-4 verloren van de tweede ploeg op de ranglijst.

De Noordwoldigers moesten het doen zonder Patty Vogelzang en Sandra Baer (beide geblesseerd). Er kon weer een beroep worden gedaan op Anke Slot, die een uitstekende partij speelde.

Met Rick Vogelzang, Henry Bakker, Anke Slot en Mariska van der Schoot werd er begonnen in de aanval. Hier tegenover René Zuil, Robin Dekker, Joyce Bakker en Hester Dekker in de defensie.

VZK/Donkerbroek had niet veel tijd nodig om op een 2-0 voorsprong te komen. René Zuil wist een punt te slepen uit een korte afstander. Het zou ook de enige treffer van Leonidas in de eerste helft zijn.

De Leonidassers werden goed verdedigd door de spelers van VZK/Donkerbroek. Er werden weinig kansen weggeven aan de groenwitten. Zelf was VZK/Donkerbroek goed op schot, en hier werd dan ook goed van geprofiteerd.

Aan het einde van de eerste helft moesten de Noordwoldigers tegen een 15-1 achterstand aan kijken.

In de tweede helft kwam Geke Niemann in het veld voor Joyce Bakker.

VZK/Donkerbroek nam gelijk het initiatief en liep uit naar een 18-1 voorsprong. René Zuil wist met een afstander de 18-2 op zijn naam bij te schrijven.

Nadat Leonidas een afstander had geïncasseerd, wist René Zuil wederom de korf van afstand te vinden. Vervolgens liep VZK/Donkerbroek uit naar een 22-3 voorsprong.

Het was Rick Vogelzang die de laatste treffer van de Leonidassers van deze middag wist te maken. Na een 22-4 voorsprong, liep VZK/Donkerbroek uit naar een 26-4 eindstand en verdiende hiermee terecht de twee punten.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (3x) en Rick Vogelzang (1x).

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas in Oldeberkoop tegen titelkandidaat Lintjo. De wedstrijd begint om 15:30 uur.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.