Leonidas heeft weer een eerste team

Na een jaar afwezigheid keert Leonidas met een eerste seniorenteam terug in de vierde klasse (zondag). Het afgelopen jaar wist de vereniging niet voldoende spelers bijeen te krijgen...

...en werd het eerste team teruggetrokken uit de competitie.

Dat zo snel dat nu toch wel weer lukt is opmerkelijk. Vanuit de groep, die in het seizoen 2012/2013 nog het eerste vormde, is zelf het initiatief genomen om spelers ook van buiten de club en oud-spelers die niet meer speelden te benaderen. En dat is dus gelukt. Er zijn nu dertien spelers voor het eerste team beschikbaar.

Zo keert Ricardo Augustijn, die mede het initiatief tot dit eerste nam, na een jaar terug van Wordt Kwiek uit Jubbega. Lars Benthem komt over van Moedig Voorwaarts in Wapserveen. Sandra Bear speelde ook bij Moedig Voorwaarts en bij Koru in Uffelte. Sabina Ypey stopte met korfbal nadat ze in de jeugd van De Hoeve speelde. Joyce Bakker en Stephan Siedsma waren jaren geleden bij Leonidas als jeugdspeler gestopt.

Het is dus afwachten waartoe deze groep in staat is, maar het is volgens het bestuur niet reëel om met zoveel "herintreders" direct al te hoge verwachtingen te hebben. Het bestuur juicht het initiatief uiteraard wel toe.

"Voor de uitstraling en pr van de club is het belangrijk een eerste team te hebben, maar ook voor de doorstroming van de grote groep jeugd. Bovendien wordt zo ook meer recht gedaan aan de belangen van hoofdsponsor C1000 De Jong." Het is nog niet bekend wie de trainer/coach van het nieuwe team wordt.

De volgende spelers zijn voor het nieuwe eerste beschikbaar: Kim Stuiver, Patty Vogelzang , Evelien Rink, Sabine Ypeij, Sandra Bear, Joyce Bakker, Mariska van der Schoot-Hakman, René Zuil, Ricardo Augustijn, Henry Bakker, Rick Vogelzang, Stephan Siedsma en Lars Benthem.