Leonidas haakt af in tweede helft

Binnen nog geen twee weken speelde Leonidas afgelopen weekeinde wederom tegen Zunobri. Ditmaal in Zuidhorn. Een spannende wedstrijd leverde de Leonidassers geen punten op. Er werd nipt verloren met 16-14.

De groenhemden moeten het nog steeds doen zonder de geblesseerde Patty Vogelzang en Mariska van der Schoot. Ook René Zuil was niet van de partij, omdat Zuil als trainer van Lintjo uit Oldeberkoop in de andere vierde klasse het kampioenschap binnen probeerde te halen.

Maar met de invallers Anke Slot en Anna Hoogenkamp hield de ploeg uitstekend stand. Ook kon er een beroep worden gedaan op Simon Siedsma.

Het aanvalsvak van Leonidas werd dan ook gevormd door Henry Bakker, Rick Vogelzang, Hester Dekker en Geke Niemann. Daar tegenover begonnen Ricardo Augustijn, Robin Dekker, Anke Slot en Sandra Baer in de defensie.

Zunobri wist al snel een punt te slepen uit een strafworp. Maar kort daarna trok aanvoerder Henry Bakker de stand weer gelijk uit een afstandschot, waarna de eerste vakwisseling volgde.

De ploeg uit Zuidhorn wist na een afstandschot weer op voorsprong te komen. Het aanvalsvak van Ricardo Augustijn kwam goed op gang, en al snel werd een overtreding bestraft met een vrije bal. Augustijn benutte de vrije bal en wederom stond er een gelijke stand op het scorebord.

Na de vakwisseling die volgde, was Hester Dekker tweemaal succesvol. Dekker scoorde uit een doorbraak en een uitstarter onder de korf.

Zunobri begon inmiddels beter in de wedstrijd te worden, terwijl Leonidas de kansen niet wist af te maken. Zo kon de ploeg uit Zuidhorn uitlopen naar een 6-4 voorsprong. De Leonidassers misten bovendien ook nog een strafworp.

Ricardo Augustijn scoorde nog eenmaal van afstand, en Zunobri besloot de tussenstand aan het einde van de eerste helft op 7-5.

Na de pauze kwam Anna Hoogenkamp in het veld voor Geke Niemann.

De Noordwoldigers begonnen voortvarend aan de tweede helft. Na afstandschoten van Henry Bakker en Anke Slot, zorgde Ricardo Augustijn voor de gelijkmaker na het benutten van een strafworp.

Een overtreding door een van de dames van Leonidas werd bestraft met een strafworp, waarna Zunobri op een 9-8 voorsprong wist te komen. Kort daarna volgde een treffer van afstand.

Maar via twee treffers van Ricardo Augustijn (afstander en strafworp) kwamen de groenwitten weer terug op een 10-10 tussenstand.

Zunobri kwam na een afstandschot weer op voorsprong, maar die was van korte duur. Afstandschoten door Henry Bakker en Robin Dekker, en een doorbraak door Ricardo Augustijn leverden de Noordwoldigers een 11-13 voorsprong op.

De dames van Zunobri speelden het spelletje goed, en wisten zo twee keer achter elkaar een strafworp te slepen uit de acties. Beide strafworpen werden dan ook benut, wat weer een gelijkspel van 13-13 opleverde.

Inmiddels was Simon Siedsma in het veld gekomen voor Robin Dekker.

Terwijl de laatste tien minuten van de wedstrijd aanbraken, kwam de ploeg uit Zuidhorn weer op een voorsprong. Het was duidelijk dat beide ploegen kans maakten op de twee punten.

Het was Ricardo Augustijn die de stand weer gelijk trok na een schot van afstand (14-14).

In de laatste fase van de wedstrijd wisten beide ploegen nog genoeg kansen te creëren. De Leonidassers wisten hier echter geen punten meer uit te slepen. Een heer en een dame van Zunobri wisten beide de korf nog te treffen, waarna er een eindstand van 16-14 op het scorebord kwam te staan.

Leonidas speelt zondag 8 maart de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie tegen Korwi. De wedstrijd zal thuis in Sporthal De Duker worden gespeeld om 13:10 uur. Voor Leonidas moeten hier nog twee punten te verdienen zijn.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (3x), Ricardo Augustijn (6x), Hester Dekker (2x), Robin Dekker (1x), Anke Slot (1x) en Sandra Baer (1x).