Leonidas grijpt naast punten

Leonidas verzuimde afgelopen weekeinde de winst te pakken in de wedstrijd tegen LDODK 6. In de laatste tien minuten kwamen de Gorredijkers op voorsprong en gaven deze niet meer uit handen.

Het aanvalsvak van Leonidas werd gevormd door Rick Vogelzang, Ferri Grasmeijer, Joyce Bakker en Patty Vogelzang. Het verdedigingsvak werd gevormd door Henry Bakker, Simon Siedsma, Hester Dekker en Anna Hoogenkamp.

Onder goede weersomstandigheden, werd er om 10:00 uur begonnen aan de wedstrijd op het kunstgrasveld van LDODK.

Een van de dames van de thuisclub wist als eerste de weg naar de korf te vinden, maar Ferri Grasmeijer maakte snel de voorsprong ongedaan: 1-1.

In de achtste minuut maakte Anna Hoogenkamp de 1-2, maar LDODK zette daar drie minuten later de gelijkmaker tegenover.

Vanaf een 2-2 stand wisten de Leonidassers via Ferri Grasmeijer (doorbraak), Rick Vogelzang en Anna Hoogenkamp (beide via afstanders) op een 2-5 voorsprong te komen.

LDODK maakte vervolgens de 3-5, waarna Rick Vogelzang van stand de 3-6 wist te maken. Hierna was LDODK aan zet. De ploeg wist goede kansen af te maken, en binnen zes minuten stond de stand gelijk op 6-6, waarna LDODK ook op een 7-6 voorsprong kwam.

Ferri Grasmeijer was wederom trefzeker, ditmaal van afstand: 7-7. In de laatste vijf minuten van de eerste helft kwamen de Gorredijkers nog tweemaal tot scoren. Ook Simon Siedsma deed nog een duit in het zakje, zodat er met een 9-8 tussenstand werd gepauzeerd.

Aan het begin van de tweede helft kwam Sandra Baer in het veld voor Joyce Bakker.

Al in de tweede minuut sleepte Ferri Grasmeijer een punt uit een afstander: 9-9. Na de vakwisseling was het Hester Dekker die haar team op een 9-10 voorsprong bracht.

Ook in de tweede helft zou het weer "stuivertje wisselen" worden. LDODK maakte de 10-10 gelijkmaker, waarna Ferri Grasmeijer uit een doorbraak scoorde en Rick Vogelzang uit een vrije bal.

Daarna wist LDODK met twee treffers de stand weer gelijk te trekken. Een uitstarter van Rick Vogelzang leverde een punt op, maar daarna moest Leonidas wederom een tegentreffer incasseren. Inmiddels had Leonidas ook een eerste strafworp gemist.

Tot aan de zesentwintigste minuut wisten LDODK en Leonidas elkaar niet los te laten. Toen was de stand 16-16 na treffers van Anna Hoogenkamp, Ferri Grasmeijer en Henry Bakker.

Nadat LDODK op een 17-16 voorsprong kwam, misten de Leonidassers een tweede strafworp. Vervolgens creëerde de ploeg uit Gorredijk een 20-16 voorsprong.

Met nog slechts vijf minuten te spelen, waren de kansen op een overwinning flink verkleind. Ferri Grasmeijer wist een punt te slepen uit een strafworp, waarna LDODK in de laatste minuut 21-17 op het scorebord zette.

Aanstaande zondag treffen Leonidas en LDODK elkaar op het korfbalveld van Leonidas. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Voor Leonidas scoorden: Ferri Grasmeijer (7x), Anna Hoogenkamp (3x), Rick Vogelzang (4x), Simon Siedsma (1x), Hester Dekker (1x) en Henry Bakker (1x).