Leonidas geeft Sportclub kampioenschap cadeau

Afgelopen zaterdag speelde Leonidas de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Sportclub. De afscheidswedstrijd van trainer René Zuil werd jammerlijk verloren met 13-5. Sportclub werd kampioen in deze poule.

Wat vooraf een boeiende wedstrijd kon worden werd in werkelijkheid nooit een echte wedstrijd. De meeste Leonidassers hadden duidelijk hun dag niet deze zaterdag.

Leonidas begon de wedstrijd zwak. Aanvalsacties werden niet in goede kansen omgezet en verdedigend liet men Sportclub te veel in een vrije positie om het afstandschot te nemen. Dit zwakke begin betekende dat Sportclub in het eerste kwartier kon uitlopen tot 0-5.

Hierna herpakte Leonidas zich enigszins. Via Rick Vogelzang werd het eerste doelpunt een feit. Door een kans achter de korf te benutten zorgde hij voor 1-5.

Het in grote getale aanwezige publiek zag Leonidas ook het tweede doelpunt maken. Een eigen verdiende strafworp werd benut door René Zuil, 2-5.  Leonidas greep in deze fase helaas niet de kans om terug te komen in de wedstrijd. Veel fouten aan de kant van Leonidas zorgde ervoor dat Sportclub toch weer kon uitlopen.

Binnen 5 minuten zorgde de geelzwart hemden voor een comfortabele voorsprong van 2-8. René Zuil maakte er via een afstander 3-8 van.

Een doorbraak van Jessica de Vries, die deze middag haar laatste wedstrijd voor Leonidas speelde, werd foutief afgestopt. René Zuil benutte de daaropvolgende strafworp, 4-8.

Wederom kon Leonidas niet verder aanklampen. Via 2 afstanders bepaalde de ploeg uit Makkinga de ruststand op 4-10.

In de tweede helft was het voor de C1000-formatie zaak om snel te scoren om nog enige kans te maken op de overwinning. Leonidas kwam in ieder geval goed uit de startblokken want binnen 2 minuten was het René Zuil die een strafworp verzilverde, 5-10. Helaas bleek dit het laatste wapenfeit deze middag van de zijde van Leonidas.

Sportclub daarentegen scoorde nog drie keer waardoor het kampioenschap voor de ploeg uit Makkinga een feit was. Leonidas sluit hiermee een zeer wisselvallig seizoen af. Jessica de Vries zal wegens een studiereis volgend seizoen niet meer in actie komen voor Leonidas en voor René Zuil was dit de laatste wedstrijd waar hij in de rol van trainer bij Leonidas aanwezig was. René Zuil zal het komende seizoen Koru uit Uffelte onder zijn hoede nemen.