Leonidas geeft ruime voorsprong weg

Gisteravond stond de wedstrijd tegen Frigro 1 in Buitenpost op het programma. De vorige wedstrijd werd met 12-15 verloren door de Noorwoldigers, maar er waren kansen op winst.

De Leonidassers waren daarom erop gebrand om de punten mee naar huis te nemen. Dit bleek al uit de beginfase; Leonidas begon goed en scherp aan de wedstrijd. Frigro had hier zichtbaar moeite mee en begon slordig aan de wedstrijd. Jildou Pietersma opende de score voor Leonidas met een mooie uitstarter. Ondanks de slordige start van Frigro, werd het al vlot 1-1.

Door het goede spel wist Leonidas een gat van drie punten te slaan. René Zuil benutte een strafworp en een kleine kans. Ricardo Augustijn voegde hier nog een fraaie doorloopbal aan toe. Vervolgens scoorde een heer van Frigro, dit bracht de stand op 2-4.

Het aanvalsvak scoorde vervolgens een ingestudeerde bal over meerdere schijven, waarna René Zuil het knap afrondde. Wederom was het een heer van Frigro die de korf wist te vinden. Het was Berry Duin die zuiver was van afstand voor de ploeg uit Noordwolde. Mieke Zijlstra kreeg een strafworp mee, die werd benut door René Zuil.

Vervolgens scoorde René Zuil opnieuw van afstand, hiermee kwam de stand op 4-8. Het laatste doelpunt voor de pauze was voor de thuisploeg. Met een stand van 5-8 op het scorebord gingen de ploegen de rust in.

Na de pauze wist Leonidas de voorsprong verder uit te breiden. Ricardo Augustijn benutte een strafworp en René Zuil was trefzeker van afstand. De ploeg uit Buitenpost was vervolgens ook tweemaal achtereenvolgend zuiver en dit bracht de stand op 7-10. Voordat Frigro aan een tegenoffensief begon, was Berry Duin succesvol achter de korf, 7-11.

In de volgende fase van de wedstrijd had Leonidas moeite met scoren in tegenstelling tot Frigro; de ploeg scoorde vier maal van afstand. Dit zorgde voor een gelijke stand en een spannende eindfase, waarbij de thuisploeg uiteindelijk aan het langste eind trok. Voor het eerst deze wedstrijd kwam Frigro op voorsprong. Lisa de Boer zorgde voor de gelijkmaker namens Leonidas. In de laatste minuten van de wedstrijd was een heer van Frigro trefzeker. Dit besliste de wedstrijd in het nadeel van Leonidas. De eindstand was 13-12.

Voor Leonidas scoorden: Rene Zuil (6x), Ricardo Augustijn (2x), Berry Duin (2x), Jildou Pietersma (1x) en Lisa de Boer (1x).

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas thuis tegen Veenwouden om 20:00 uur.