Leonidas gaat puntloos zaal in

De eerste helft van de veldcompetitie zit er op voor de Leonidassers. Gisteren werd er gespeeld tegen Wêz Warber/Wêz Fluch (WW/WF). Leonidas slaagde er wederom niet om punten te pakken.

Om 14:30 uur klonk het startsignaal. Het aanvalsvak bestaande uit Rick Vogelzang, Robin Dekker, Geke Niemann en Kim Stuiver slaagde er niet in om het voortouw te nemen.

De ploeg uit het Friese Goutum nam daarom het stokje maar over. De verdediging van Leonidas (bestaande uit René Zuil, Henry Bakker, Mariska van der Schoot en Joyce Bakker) konden niet voorkomen dat de gasten op een 0-2 voorsprong kwamen.

Na de eerste vakwisseling wist WW/WF nogmaals te scoren. In het aanvalsvak van Leonidas werd een overtreding bestraft met een vrije bal. René Zuil wist hieruit te scoren.

Wederom wist WW/WF de korf tweemaal te vinden. De gasten scoorden uit een afstandschot en een kleine kans onder de korf.

Bij een aanvalsactie van Mariska van der Schoot, werd een overtreding bestraft met een strafworp. René Zuil wist hier een punt uit te slepen.

Inmiddels was Ferry Grasmeijer in het veld gekomen voor Robin Dekker.

In de laatste minuut van de eerste helft kregen de Leonidassers nog een vrije bal toegewezen. De scherpe René Zuil wist ook uit deze kans een punt te slepen. Een tussenstand van 3-5 was het gevolg.

Hester Dekker kwam in het veld voor Joyce Bakker. Aan het begin van de tweede helft was het wederom WW/WF die het voortouw nam. De Noordwoldigers keken al snel tegen een 3-7 achterstand aan.

Terwijl de ploeg uit Goutum even verzwakte, wisten de Leonidassers de korf beter te vinden.

Een vrije val door René Zuil en twee afstandschoten door Henry Bakker en Ferry Grasmeijer zetten de stand op 6-7.

Daniëlle Deli kwam in het veld voor Kim Stuiver.

Even leek het erop dat Leonidas weer terug in de wedstrijd was, maar dat was van korte duur. Het team was niet in staat om in de rest van de wedstrijd de korf te doorboren. WW/WF breidde de voorsprong uit, en wist te winnen met 6-14.

Voor Leonidas zit de eerste helft van de veldcompetitie er nu op, helaas nog altijd puntloos. Na een week rust zal voor de Noordwoldigers het zaalseizoen weer aanbreken.

Voor Leonidas scoorden: Rene Zuil (4x), Henry Bakker (1x) en Ferry Grasmeijer (1x).

Zie het fotoarchief voor meet foto's, met dank aan Jan de Vries.