Leonidas feliciteert Koru met kampioenschap

Leonidas feliciteert Koru en trainer-coach René Zuil met het behalen van het kampioenschap in de vierde klasse D. René Zuil, zelf speler bij Leonidas 1, haalde afgelopen zaterdag met Koru 1 de laatste nodige punten binnen.

In de vierde klasse D handhaafde koploper Koru zijn ongeslagen status en het kon zich na afloop van de return tegen Sportclub laten fêteren als kampioen: 9-12.

In de krachtmeting van de routine versus de jeugd kreeg het kampioenschap pas in het laatste kwartier daadwerkelijk gestalte

Het begin was veelbelovend, maar na rust volgde een terugval, die de spanning terugbracht.

Het jeugdige Koru, dat aan een punt voldoende had om de champagnefles te ontkurken, begon toch wat nerveus. Aanvallend werden verkeerde keuzes gemaakt en het missen van de kansen hielp de Uffelters ook niet uit de impasse. Na de 0-1 in de derde minuut duurde het een klein kwartier voor het volgende doelpunt viel. In drie minuten liep de stand toen plots op tot 1-5.

Daarna stokte het scoren bij Koru weer en profiteerde Sportclub van de vrije worpen en strafworpen die het toegekend kreeg: 4-5. Over de gehele wedstrijd gezien scoorden de Stellingwervers zes van hun negen doelpunten uit spelhervattingen. Vlak voor rust bepaalde Koru de ruststand uit een vrije worpvariant op 4-6.

In de eerste tien minuten van de tweede helft kwam Sportclub tweemaal langszij: 6-6 en 7-7. Daarna zette Koru de wedstrijd definitief naar zijn hand. Halverwege begon de overwinning en daarmee het kampioenschap gestalte te krijgen: 7-10. In de laatste tien minuten scoorden beide ploegen elk nog tweemaal. Eindstand 9-12.

Trainer-coach René Zuil: "Er was veel publiek en dat zorgde voor spanning en druk. Daarom vind ik het heel erg knap dat mijn spelers op zo'n moment ook daadwerkelijk het kampioenschap binnenslepen. Je moet niet vergeten dat bij deze ploeg de gemiddelde leeftijd net boven de 18 jaar ligt. Over de gehele competitie gezien zijn we dan ook de terechte kampioen en ik ben ook blij dat ik nu met zo'n ploeg in de derde klasse kan gaan korfballen. Ik ben er van overtuigd dat ze dat niveau ook aan kunnen."

Doelpuntenmakers Koru: Nico Kuiper (viermaal), Kim Hilberts (tweemaal), Bonne van der Wal (tweemaal), Niels Hilberts (tweemaal), Josée Booij en Maaike Kodden.

Bron: Meppeler Courant.