Leonidas F1 kampioen

Leonidas F1 heeft na een spannende wedstrijd vanmorgen in Gorredijk de titel in de wacht gesleept. Tegen LDODK F1 werd het 3-4.

Vooraf was duidelijk dat het ongeslagen Leonidas F1 de laatste wedstrijd tegen de sterkste tegenstander moest spelen. Thuis was met 7-2 gewonnen. Dat was ook de enige nederlaag van LDODK. Tegen alle andere tegenstanders waren door de spelers van de coaches Evelien Rink en Willem Kreulen ruime overwinningen behaald.

Leonidas (in het wit) nam via Benjamin Boon een 1-0 voorsprong. De ploeg uit Gorredijk wist hierna de korf te treffen en een gelijke stand op het scorebord te zetten.

Na de 1-1 was het opnieuw Benjamin Boon die in een hele sterke fase van Leonidas tweemaal scoorde: 1-3.

Een goed combinerend Leonidas was vooral in de eerste helft sterker maar scoorde te weinig doelpunten uit de vele kansen. Daardoor bleef het spannend. Via 2-3 bepaalde Milan Kreulen uit een inloopbal de ruststand op 2-4.

In de tweede helft was Leonidas veel onrustiger. De bal werd vaak onnauwkeurig geplaatst, en ook bij het benutten van kansen was de ploeg de kenmerkende koelbloedigheid kwijt.

De spanning werd nog groter toen het luid aangemoedigde LDODK de 3-4 maakte. De gelijkmaker hing letterlijk in de lucht, maar stuitte uit de korf. Het werd daarna heel spannend.

Leonidas bleef de laatste tien minuten door alle emoties rond het veld onrustig spelen en haalde moeizaam de zege binnen, zonder na rust te scoren. De blijdschap was er echter niet minder om.

Gezien de indrukwekkende prestaties dit seizoen mag het team trots zijn op het kampioenschap, waarvan Noordwolde bij terugkeer in het dorp luid toeterend op de hoogte werd gebracht.

{youtube}GZDLDuDjmjY{/youtube}

{youtube}2cktQ6yrDzQ{/youtube}