Leonidas E4 verliest in Jubbega

Het E4-team van Leonidas ging vanmorgen toch verrassend flink onderuit tegen Wordt Kwiek E2 in Jubbega. Het werd 5-1. Met diezelfde cijfers was een paar weken geleden namelijk de thuiswedstrijd gewonnen.

Leonidas begon goed aan de wedstrijd en nam via Evelien Looijenga een 0-1 voorsprong. Maar een foute bal voor de eigen korf langs werd onderschept en dat betekende 1-1.

Toen begon het wat te miezeren. Ineens was de bal veel gladder. Wordt Kwiek was wat balvaster en leidde bij rust met 2-1.

En ook in de tweede helft had Wordt Kwiek net wat minder moeite met de moeilijke omstandigheden. Leonidas liet zich ook door het toch wat meer fysieke spel van de jubilerende thuisclub (in september 100 jaar) aftroeven.

De schaarse kansen van de Leonidassers werden bovendien gemist.

Wordt Kwiek scoorde in de laatste fase van de wedstrijd nog driemaal, wat leidde tot een eindstand van 5-1.