Leonidas E3 wint van SIOS E3

In de Nije Steense in Wolvega, speelde het E3-team van Leonidas vanmorgen tegen SIOS E3. Een achterstand van 3-0 werd uiteindelijk omgebogen in een 3-5 overwinning.

Drie weken geleden troffen beide ploegen elkaar tijdens een oefenwedstrijd. Die werd probleemloos door de Leonidassers met 1-6 gewonnen.

Vandaag hadden de Leonidassers moeite om goed in de wedstrijd te komen. Onnodig balverlies en weinig kansen in de eerste helft, zorgden er mede voor dat SIOS hiervan kon profiteren.

SIOS wist als eerste de korf te vinden en op voorsprong te komen. De Leonidassers hadden moeite met het opzetten van goede aanvallen, om vervolgens tot scoren te komen. De Wolvegaasters kwamen in de eerste helft op een 3-0 voorsprong.

Aan het einde van de eerste helft herstelde de ploeg van coach Henry Bakker zich, en wist tot tweemaal toe de korf te treffen. Met een 3-2 tussenstand werd er aan de pauze begonnen.

In de pauze werd het spel van de eerste helft doorgenomen, en wat er in de tweede helft beter moest. De Leonidassers gaven hier gehoor aan, en startte de tweede helft overtuigender. Ballen werden beter geplaatst, en er werden nu ook lange ballen gegooid. Al snel resulteerde het in de gelijkmaker.

De laatste tien minuten van de wedstrijd braken aan. Leonidas bleef goed rondspelen en kansen creëren. Al snel kwam er een doelpunt uit het goede spel, waarmee de Leonidassers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong kwamen: 3-4.

Na de 3-4 volgde al snel de 3-5. In de laatste minuten bleven de Noordwoldigers goed verdedigen, en gaven de Wolvegaasters weinig kansen. Het eindsignaal klonk, en de punten waren binnen!

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas E3 thuis tegen Harich E2. De wedstrijd wordt om 09:30 uur gespeeld in Sporthal De Duker.

Er zijn van deze wedstrijd foto's gemaakt door Sybe Osinga. Deze kun je vinden in het fotoarchief.

{youtube}tLiHGXfAbKk{/youtube}