Leonidas E3 kampioen

Leonidas E3 is vandaag kampioen in de poule geworden! Met 1-9 werd er overtuigend van Samen Een E1 in Giethoorn gewonnen. Van harte gefeliciteerd!

Afgelopen zaterdag werd er gelijk gespeeld tegen Thrianta in Hoogeveen. Beide ploegen verdienden een punt, en deelden tot aan vandaag de eerste plaats. Het was dus zaak voor de Leonidassers om vandaag minimaal 1 punt te verdienen.

Om 10:00 uur begon de wedstrijd op het drijfnatte korfbalveld van Samen Een in Giethoorn. Op zo'n nat veld hadden de Leonidassers nog niet gespeeld. Het was dus even wennen voordat het team goed in de wedstrijd zat.

Stefannie Verra wist als eerste de korf te vinden en bezorgde haar ploeg daarmee de 0-1 voorsprong. Enkele ogenblikken later volgde Marvin Bakker met een afstandschot en zette 0-2 op het scorebord.

De Leonidassers kregen de smaak te pakken en begonnen steeds beter te spelen. Jorrit van der Meer wist vervolgens de 0-3 binnen te slepen.

De eerste helft naderde zijn einde. Justin Zuil wist tot tweemaal toe de korf nog te treffen voordat er aan de pauze werd begonnen.

Met een ruime 0-5 voorsprong werd er begonnen aan de tweede helft. Al snel wist Jorrit van der Meer de korf te vinden, en niet veel later nog een keer. De Leonidassers stonden nu voor met 0-7.

Na de 0-7 wist Samen Een toch eindelijk van die hatelijke nul af te komen. Een afstandschot zette 1-7 op het scorebord.

Hel laatste deel van de wedstrijd brak aan. Goed samenspel zorgde ervoor dat Iris Schulting tot scoren kwam en de 1-8 binnenhaalde. Marvin Bakker was nog eenmaal trefzeker van afstand en bepaalde de einduitslag op 1-9.

Na de wedstrijd werd een fles (kinder)champagne ontkurkt een leeggedronken, waarna coach Henry Bakker zakken snoep uitdeelde voor het neerzetten van deze knappe prestatie.

{youtube}ff8kUJvVxs4{/youtube}

{youtube}RvH3jYno9HI{/youtube}