Leonidas E2 ten onder tegen Vitesse E1

Leonidas E2 was afgelopen zaterdag op bezoek bij Vitesse E1 in Beilen. Er werd met 11-7 van de koploper verloren.

Aan het begin van de wedstrijd werd er door beide teams erg goed verdedigd. De stand bleef dan ook lang op 0-0 steken. Uiteindelijk wist Vitesse tweemaal de korf te treffen en kwam daarmee op een 2-0 voorsprong.

Het was Olaf Wever die ervoor wist te zorgen dat de Leonidassers van de nul af kwamen. Vitesse scoorde nog één keer en er werd met een 3-1 tussenstand gepauzeerd.

Na de pauze liep Vitesse al snel uit naar een 5-1 voorsprong. Maar de Leonidassers gaven zich nog niet gewonnen tegen het fysiek sterkere Vitesse. Evelien Looijenga kwam tot scoren en tilde de stand naar 5-2.

Toch wist Vitesse ook in de tweede helft constant op voorsprong te blijven. Evelien Looijenga en Olaf Wever wisten beide tweemaal te scoren. Ook Benjamin Boon deed nog een duit in het zakje. Desalniettemin eindigde de wedstrijd uiteindelijk in een 11-7 verlies.

Het nemen van de strafworpen na de wedstrijd werd wél door de Leonidassers gewonnen met 0-6. Het E2-team ging dan ook met een goed gevoel naar huis.

Aanstaande zaterdag komt Vitesse op bezoek bij Leonidas. Voor het E2-team is het dan tijd voor een revanche.