Leonidas E1 wint met ruime cijfers

Leonidas E1 ontving afgelopen zaterdag DOS '46 E2. Op eigen terrein wonnen de Leonidassers met 21-3 van de gasten uit Nijeveen.

Leonidas E1 bestaat dit jaar uit 3 jongens (Levi van der Schilt, Milan Kreulen en Olaf Wever) die vorig jaar ook al in de E's speelden en 3 meisjes die vorig jaar nog bij de F-pupillen speelden (Ingmar Klarenberg, Kaylin Slot en Tara de Vries).

De eerste twee wedstrijden moest het team nog even aan elkaar wennen. De wedstrijden werden dan ook flink verloren met 17-2 en 14-1.

Vorige week werd er in Nijeveen gespeeld tegen DOS '46. Het was een mooie wedstrijd waarin beide teams goed aan elkaar gewaagd waren. Leonidas won deze wedstrijd met 6-3.

Afgelopen zaterdag kwam DOS '46 naar Noordwolde en er werd weer een gelijkwaardige wedstrijd verwacht, maar dat pakte anders uit.

De Leonidassers creëerden goede kansen in de eerste helft, waaruit dan ook veek werd gescoord. Tijdens de pauze stond Leonidas al op een 9-2 voorsprong.

Maar veel had DOS '46 ook niet in te brengen in de tweede helft.

Leonidas daarentegen wist in de tweede helft maarliefst elf keer te scoren. De wedstrijd eindigde in een 21-3 overwinning.

Voor Leonidas scoorden: Olaf Wever (10x), Milan Kreulen (8x), Kaylin Slot (2x) en Tara de Vries (1x).

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen koploper LDODK E1 op het programma.