Leonidas E1 verslaat koploper

Vanmorgen stond voor Leonidas E1 de wedstrijd tegen koploper DOS '46 E2 op het programma. Werd de vorige wedstrijd verloren met 3-10, deze keer trokken de Leonidassers aan het langste eind in deze spannende wedstrijd.

Het zou een pittige wedstrijd worden tegen de koploper, maar met frisse moed werd er om 09:00 uur begonnen aan de wedstrijd in Nijeveen. Ook deze wedstrijd nog zonder de geblesseerde Iris Schulting.

Na een aantal kansen aan beide kanten, was het Marvin Bakker die als eerste de korf wist te vinden. De voorsprong was van korte duur, want DOS '46 scoorde uit een klein kansje.

Een goed opgezette aanval zorgde ervoor dat Steffanie Verra van afstand de korf wist te treffen, en niet veel later volgde ook Justin Zuil met een knappe afstander.

In de laatste tien minuten van de eerste helft werd er nog door de koploper en Leonidas (Justin Zuil) gescoord.

Met een 2-4 tussenstand werd er gepauzeerd.

Het was zaak voor de Leonidassers om in de tweede helft scherp te blijven, en de ballen goed te blijven aanspelen. Toch was het DOS '46 die na een onderschepping de korf wist te treffen: 3-4.

Nadat Justin Zuil de korf van afstand had getroffen, zette DOS '46 daar twee doelpunten tegenover. De stand was inmiddels 5-5.

Het was wederom Justin Zuil die zijn ploeg op voorsprong bracht, maar de ploeg uit Nijeveen liet Leonidas niet gaan en dus werd het 6-6.

Jorrit van der Meer sleepte een punt uit een knap schot van afstand, maar de koploper zette daar twee doelpunten tegenover. De Leonidassers kwamen nu voor het eerst in de wedstrijd op achterstand.

Terwijl de laatste fase van de wedstrijd aanbrak, hielden de Leonidassers het hoofd koel en wisten een aantal malen de bal goed te onderscheppen. Het zorgde er mede voor dat Justin Zuil vervolgens van afstand de stand gelijk wist te trekken.

Met een 8-8 tussenstand viel er voor beide ploegen nog twee punten te verdienen.

Aan zowel de kant van DOS '46 als aan de kant van Leonidas werden mooie kansen gecreëerd.

In de laatste minuut van de wedstrijd werd Marvin Bakker (spelende als heer) bij een schotpoging verdedigd door een van de spelers van DOS '46 die als dame speelde. Het had een strafworp tot gevolg, die door Marvin Bakker werd benut.

Na nog enkele seconden gespeeld te hebben, klonk het eindsignaal van de wedstrijd en waren de twee punten binnen. Waarna uiteraard veel vreugde bij de spelers te zien was!

De supporters van beide ploegen hebben kunnen genieten van een mooie wedstrijd die een erg spannende tweede helft kende.