Leonidas E1 te sterk voor Kinea E1

Het E1-team van Leonidas had gistermiddag weinig moeite met Kinea E1. Met een 16-4 overwinning werden twee punten in de wacht gesleept.

De vorige ontmoeting in Heerenveen, resulteerde in een 15-6 verlies voor de groenwitten.

Leonidas E1 moet het nog even zonder de geblesseerde Iris Schulting doen. Schulting brak enkele weken geleden een vinger, en zit dus nog in het gips. Maar als "assistent-coach" deed ze prima werk.

De ploeg van coach Henry Bakker kwam al snel op voorsprong. Dankzij een afstandschot en klein kansje van Jorrit van der Meer, stond er al snel 2-0 op het scorebord.

Justin Zuil (twee afstanders) en Marvin Bakker (afstander en inloper) tilden de voorsprong naar 6-0. Pas bij de 6-0 voorsprong wist de ploeg uit De Knipe de korf te treffen.

Marvin Bakker zette met een klein kansje de tussenstand op 7-1, waarna er werd gepauzeerd.

Na de pauze was het Kinea die als eerste de korf wist te vinden. Nadat Marvin Bakker de korf van afstand had getroffen, trof Kinea ook de korf van afstand. Het was achter wel de verkeerde korf, wat resulteerde in een doelpunt voor de groenwitten.

Een inloper van Jorrit van der Meer, en afstandschot van Kinea en een klein kansje van Jorrit van der Meer brachten de tussenstand op 11-3.

De laatste tien minuten van de wedstrijd braken aan. In die laatste tien minuten wist Kinea de korf nog eenmaal te vinden. Justin Zuil wist met drie afstanders, een doorbraak en een klein kansje de einduitslag te bepalen op 16-4.

Er werd gescoord door: Jorrit van der Meer (4x), Marvin Bakker (4x), Justin Zuil (7x) en Kinea (eigen doelpunt).