Leonidas E1 onderweg naar kampioenschap

Het E1-team kon vanmorgen de borst nat maken voor de wedstrijd tegen Noveas E1. Het werd net zoals vorige week een erg spannende wedstrijd, die wederom resulteerde in twee punten voor de Noordwoldigers.

De E1-teams van Leonidas en Noveas zijn goed aan elkaar gewaagd. Bij de ontmoeting van afgelopen zaterdag wisten de Leonidassers nipt met 9-10 te winnen, desondanks enkele discutabele beslissingen van de arbiter.

Met frisse moed werd er vanmorgen om 10:00 uur begonnen aan de wedstrijd. Het duurde vervolgens niet erg lang voordat Justin Zuil van afstand de korf wist te vinden. Noveas wist vervolgens de stand weer snel gelijk te trekken.

Een fraaie afstander van Marvin Bakker leverde wederom de voorsprong op, maar ook die was van korte duur. Noveas wist tweemaal achter elkaar te scoren met een 2-3 stand als gevolg.

Leonidas bleef goede aanvallen opzetten. Een overtreding op Justin Zuil leverde een strafworp op die door Zuil zelf werd verzilverd. Hierna wist Jorrit van der Meer met een fraaie inloper 4-3 op het scorebord te zetten.

Aan het einde van de eerste helft wist Noveas nog eenmaal de korf te treffen. Met een 4-4 tussenstand werd er gepauzeerd.

Het duurde even voordat een van de ploegen tot scoren kwam in de tweede helft. Het was Noveas die ditmaal op een voorsprong wist te komen.

In de eerste tien minuten wist het E1-team van Leonidas niet tot scoren te komen, desondanks enkele mooie kansen.

Het was Iris Schulting die in de tweede helft met een fraaie afstander de stand op 5-5 wist te zetten. De spanning begon nu nog meer toe te nemen.

De spelers van Leonidas wisten het hoofd koel te houden. Na enkele gemiste kansen, was het Justin Zuil die de korf van afstand trof. Het was nu zaak om zo goed mogelijk te verdedigen en goede kansen te benutten.

Terwijl de laatste minuten wegtikten, floot scheidsrechter Lenie Vogelzang af en kon de overwinning gevierd worden.

Aanstaande vrijdag speelt Leonidas E1 thuis tegen DOS '46 E3. De wedstrijd begint om 18:00 uur in Noordwolde. Bij minimaal een gelijkspel is het E1-team verzekerd van het kampioenschap.