Leonidas E1 kampioen na 7-5 zege

Leonidas E1 is kampioen! In een erg spannende wedstrijd tegen DOS '46 E3 vanavond, wist Leonidas pas in de slotfase op voorsprong te komen en met 7-5 te winnen.

Met nog twee wedstrijden te gaan, hadden de Leonidassers nog slechts minimaal één punt nodig voor het kampioenschap. De wedstrijd tegen DOS '46 E3 werd vanavond gespeeld, omdat DOS '46 niet op de oorspronkelijke datum van zaterdag 9 mei kon.

Leonidas moest het doen zonder Marvin Bakker, die niet bij de wedstrijd aanwezig kon zijn wegens vakantie.

Om 18:00 uur werd er gestart met de wedstrijd. De spanning was duidelijk af te lezen op de gezichten van de Leonidassers. Het team kon niet voorkomen dat de gasten als eerste op een 0-1 voorsprong wisten te komen.

Nadat DOS '46 ook 0-2 op het scorebord had gezet, was het Justin Zuil die de stilte aan de kant van de Noordwoldigers doorbrak en 1-2 op het scorebord wist te zetten na een afstander.

Leonidas had inmiddels al op een flinke voorsprong kunnen staan. Enkele overtredingen van DOS '46 leverden de Leonidassers enkele strafworpen op. Echter wisten de groenwitten hier niet van te profiteren.

De ploeg uit Nijeveen was ook gebrand op de winst. Een treffer van afstand leverde de ploeg een 1-3 voorsprong op. Hierna was Justin Zuil trefzeker van afstand.

Inmiddels werd er wederom een strafworp aan de Leonidassers toegekend na een overtreding van DOS '46. Hier wist Jorrit van der Meer een punt uit te slepen, en zo was de stand inmiddels 3-3 geworden.

DOS '46 liet de moed nog niet zakken, en een aantal aanvallen later was het raak; de ploeg scoorde van afstand 3-4. Met deze tussenstand werd er gepauzeerd.

Aan het begin van de tweede helft, wist Justin Zuil de stand al snel gelijk te trekken: 4-4.

De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar de Leonidassers kregen de punten niet cadeau.

DOS '46 kwam wederom op voorsprong, maar die werd al snel weer tenietgedaan door Justin Zuil.

Met nog een ruime vijf minuten te gaan, lagen de kansen voor beide teams weer open.

Coach Henry Bakker benadrukte dat het nu zaak was om de bal rustig en goed over te spelen en onnodig balverlies te voorkomen. Het mondde uit in een doelpunt door Justin Zuil. Hiermee kwam Leonidas voor het eerst in de wedstrijd op een (6-5) voorsprong.

Terwijl de laatste fase van de wedstrijd werd gespeeld, kregen Leonidas en DOS '46 nog enkele goede kansen.

Het geluk was aan Leonidas' zijde; een treffer van Justin Zuil leverde een 7-5 eindstand op. Scheidsrechter Lenie Vogelzang floot voor het einde van de wedstrijd, en de overwinning kon worden gevierd.

Na het uitreiken van de medailles en het kampioensdiploma, ging de ploeg traditiegetrouw in spelers-outfit onder de douche.

Na het douchen werd er met toeterende auto's door het dorp gereden. Eenmaal terug in de kantine konden de kinderen genieten van patat en frikandellen.

Foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het foto-archief.