Leonidas E1 kampioen

Leonidas E1 werd gisteravond kampioen in een met 15-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Mid-Fryslan/Jansma Birdaard. Het is het eerste zaalteam van Leonidas dat kampioen is geworden en vermoedelijk niet het laatste.

De dames Pien, Anna-Lynn, Britt, Amber, Charlotte en Marleine en "heer" Norbi gingen na een peptalk van coach Hans Oostra vliegend van start. Het duurde niet lang of Norbi scoorde 1-0 waarna hij niet lang meer wilde wachten om de 2-0 te pakken.

Charlotte nam het initiatief om de 3-0 met een afstandsschot te bevestigen. Na wat handenklapjes als uiting van blijdschap scoorde Norbi een klein kansje en een afstandsschot wat voor een stand van 5-0 zorgde. Na tien minuten was het tijd om te wisselen.

Ook Marleine was, vanaf de zijlijn, de scorende flow van het team niet ontgaan en ging hierin mee door de stand met twee prachtige inlopers op 7-0 te zetten. De toeters vanaf de zijlijn door het aanmoedigende publiek waren goed te horen voor de spelers. Pien wist met een behoorlijk afstandsschot vanaf de lijn de 8-0 in de wacht te slepen, waarna ze de stand voor de pauze nog met een inloper op 9-0 wist te zetten.

Leonidas was na de pauze even trefzeker als voor de pauze. Pien startte wederom met een afstandsschot en een klein kansje waardoor 11-0 op het scorebord kon worden genoteerd.

De snelheid zat er goed in bij beide teams, maar Norbi wist zijn tegenstander te ontkomen en maakte met een inloper 12-0. Kort daarna wist hij nog eens, zonder de korf te raken, met een afstandsschot 13-0 te scoren. Een mooi overspel leidde tot een inloper van Marleine, gevolgd dooreen afstander van Anna-Lynn: 15-0!

De wedstrijd werd besloten met een tegendoelpunt van Mid-Fryslan/Jansma Birdaard, waardoor een mooie kampioenswedstrijd met een overtuigende stand van 15-1 afgesloten werd. De spelers hebben de winst met elkaar gevierd met een heerlijk patatje in de kantine van Sporthal De Duker.