Leonidas E1 geeft winst uit handen

Leonidas E1 gaf vanmorgen de winst uit handen na het spelen van een matige tweede helft. Hoewel het team in de eerste helft voor stond met 5-1, eindigde het duel in een 7-7 gelijkspel.

Wegens vakantie was Steffanie Verra afwezig en ook Jorrit van der Meer (ziek) kon niet aanwezig zijn. Er kon een beroep worden gedaan op E2-speler Benjamin Boon.

De Leonidassers begonnen voortvarend aan de eerste helft. Al snel wist het team na een treffer van afstand door Justin Zuil op een 1-0 voorsprong te komen.

Lang kon er niet worden genoten van de voorsprong, want SCO trok snel de stand gelijk.

Voor de Noordwoldigers brak er een sterke fase aan; Justin Zuil en Iris Schulting brachten met twee afstanders hun team op een 3-1 voorsprong.

Via nogmaals twee treffers van Justin Zuil kwamen de Leonidassers op een 5-1 voorsprong. SCO wist aan het einde van de eerste helft nog eenmaal de korf te treffen, waarna er met een 5-2 tussenstand werd gepauzeerd.

In de tweede helft begon het tij voor Leonidas te keren. SCO zat beter in de wedstrijd en wist goede kansen te creëren.

Onnodig balverlies en matig verdedigingswerk door Leonidas, gaf SCO de kans om een aantal malen te scoren. Binnen tien minuten kwam SCO zelfs op een 5-6 voorsprong.

Terwijl de laatste tien minuten van de wedstrijd aanbraken, wist SCO op een 5-7 voorsprong te komen. Marvin Bakker bezorgde zijn team de 6-7 dankzij een inloper.

De wedstrijd kende een spannend einde. Terwijl de laatste minuten wegtikten, wist het E1-team de korf moeilijk te treffen.

Het was Benjamin Boon die ervoor zorgde dat er toch nog één punt werd verdiend. Boon scoorde van afstand en besloot daarmee de eindstand op 7-7.

De volgende wedstrijd zal worden gespeeld op zaterdag 18 april tegen Noveas. De wedstrijd begint om 09:00 uur in Steenwijk.

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.