Leonidas E1 en E2 winnen op Lintjoserie

Op de Lintjoserie van afgelopen donderdag hebben de beide E-teams het uitstekend gedaan. Ze wonnen beide in een gelegenheidssamenstelling hun poule en daarmee de hoofdprijs, een zak snoep.

Leonidas E1 begon aan het toernooi met een fraaie 3-7 overwinning op LDODK E1, waarna Wordt Kwiek E1 van het veld werd gestuurd met een 12-0 nederlaag.

De wedstrijd tegen Donkerbroek E1 bevatte weinig doelpunten. Na een poos op een 0-2 voorsprong te hebben gestaan, scoorde Donkerbroek eenmaal en einigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning.

In de laatste wedstrijd zou het er om spannen. Tegenstander CKV Sparta E1 had ook alle wedstrijden tot nu toe gewonnen en was dus ook uit op het kampioenschap. Maar desondanks het lengteverschil liet het E1-team van coach Henry Bakker zich niet van de wijs brengen. Er werd gewonnen met 4-2.

Het E2-team won met leuk korfbal drie van de vier wedstrijden met ruime cijfers van CKV Sparta E2, LDODK E2 en Udiros E1.

Van Heerenveen E3 werd er helaas nipt met 1-2 verloren. Gelukkig voor de Noordwoldigers liep dat team ook nog tegen een nederlaag aan. Hierdoor werd Leonidas E2 van gelegenheidscoach Ria de Vries op doelsaldo kampioen.