Leonidas doet goede zaken in Marum

Voor het eerste team van Leonidas stond afgelopen weekeinde de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. Leonidas wist de stijgende lijn van de veldcompetitie vast te houden, en won met 15-21 van NKC 2.

Leonidas 1 sloot de laatste vier wedstrijden van de veldcompetitie af met één gelijkspel en drie overwinningen op rij. Het team was erop gebrand om die lijn in de zaal voort te zetten. Rustig en beheerst spelen was de boodschap van coach Piet Nieuwenhuizen.

De groenwitten begonnen met Rick Vogelzang, Jarno Jonkers, Meta Stoelwinder en Mariska van der Schoot in de aanval. In de verdediging startten Henry Bakker, Frank Vermeeren, Anna Hoogenkamp en Evelyn Knol.

De Noordwoldigers startten goed en wisten al vrij snel op voorsprong te komen. Jarno Jonkers maakte de eerste treffer in de wedstrijd van afstand. De voorsprong was niet van lange duur; NKC antwoordde vrij snel met de gelijkmaker.

Na de eerste vakwisseling die volgde na de gelijkmaker, wist aanvoerder Henry Bakker van afstand de korf te vinden. Via Frank Vermeeren kwamen de groenwitten op een 1-3 voorsprong. NKC wist terug te kruipen naar 2-3, maar via een strafworp door Rick Vogelzang behield Leonidas een mooie 2-4 voorsprong.

Frank Vermeeren maakte van afstand zijn tweede treffer, waarna Henry Bakker dat voorbeeld volgde: 2-6. Jarno Jonkers zette de Leonidassers vervolgens op een 2-7 voorsprong.

De Leonidassers wisten met de heren in de punt de kansen goed te benutten. Maar ook onder de korf werd er uitstekend werk verricht door de dames, waardoor in de meeste aanvallen meerdere kansen gecreëerd werden.

Een discutabele strafworp bracht de ploeg uit Marum op 3-7, maar Henry Bakker en Frank Vermeeren wisten de achterstand van NKC te vergroten naar 3-9 na treffers van afstand.

Een van de dames van NKC kreeg het even op de heupen, en scoorde tweemaal van afstand. In de laatste fase van de eerste helft maakte Henry Bakker de tiende treffer van Leonidas. NKC sloot de eerste helft af met een schot van afstand. Tussenstand: 6-10.

Tijdens de pauze benadrukte coach Piet Nieuwenhuizen nogmaals om rustig te spelen met de juiste mensen op de juiste plaats. Leonidas stond er goed voor, maar het was zaak om de voorsprong in de tweede helft verder uit te bouwen.

Na de pauze namen de Leonidassers wederom het voortouw. Via Rick Vogelzang (afstander) werd het 6-11. NKC antwoordde hierop met ook een afstander. Een afstander van Henry Bakker en een doorbraak van Frank Vermeeren zetten 7-13 op het scorebord.

NKC maakte haar tweede treffer van de tweede helft, maar de Leonidassers lieten het er nog niet bij zitten. Via Rick Vogelzang, Henry Bakker en Frank Vermeeren wist de ploeg uit te lopen naar 8-16, waarna een tegentreffer van NKC geïncasseerd moest worden.

Rick Vogelzang kon de 9-17 op zijn naam bijschrijven, waarna NKC op 10-17 wist te komen. Frank Vermeeren zag zijn kans schoon onder de korf toen hij zijn heer even kwijt was; een klein kansje leverde een punt op. Rick Vogelzang wist zich tweemaal van zijn heer te ontdoen en scoorde vervolgens ook tweemaal uit doorbraken: 10-19.

De laatste tien minuten van de wedstrijd waren aangebroken. Jarno Jonkers sleepte een punt uit een doorbraak en maakte de 10-20. NKC scoorde tweemaal, waarna Rick Vogelzang de laatste treffer van Leonidas maakte.

NKC scoorde in de laatste minuten van de wedstrijd nog driemaal, en besloot daarmee de eindstand op 15-21.

Aanstaande zondag speelt Leonidas thuis tegen KIOS 4 uit Ruinerwold. De wedstrijd begint om 13:00 uur in Sporthal De Duker.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (6x), Rick Vogelzang (6x), Frank Vermeeren (6x) en Jarno Jonkers (3x).