Leonidas dicht bij eerste zege

Leonidas heeft zondag vergeten in een goede korfbalwedstrijd tegen Vefo zichzelf te belonen met de eerste punten in de vierde klasse A. Het werd een wat sneue 9-10 nederlaag.

Bij Leonidas was Lars Benthem geblesseerd en was ook Robin Dekker niet fit genoeg om te starten. Het was zondag voor Leonidas tegen Vefo dus een kwestie van net niet.

Tot de rust bood de ploeg uit Noordwolde de bezoekers uit Veeningen prima partij. De 5-5 ruststand was dan ook verdiend.

In de tweede helft vielen de doelpunten voor Vefo op steeds cruciale goede momenten. Zodra Leonidas scoorde, scoorde Vefo ook direct uit de spelhervatting en daardoor liep Leonidas steeds achter de feiten aan.

Op 8-10 leek de wedstrijd dan ook gespeeld. Maar met 9-10 was er nog een minuut te spelen en kreeg Leonidas toch nog een paar kansen op de misschien ook niet verdiende gelijkmaker tegen de toch wat betere Drenten, die over meer scorende spelers beschikten.

Leonidas is in dat opzicht duidelijk kwetsbaarder. Maar er liggen voor het steeds wat beter wordende Leonidas dus wel kansen tegen ploegen als Vefo, Wez Warber, Korwi en aanstaande zondag tegen het ook nog puntloze KIA. Lintjo en VZK/Donkerbroek gaan uitmaken wie kampioen wordt, want SDO lijkt al te zijn afgehaakt. De twee kemphanen treffen elkaar zaterdag.

Het niveauverschil blijkt in de vierde klasse A groot. Drie ploegen geven de vijf eronder eigenlijk geen schijn van kans.

Voor Leonidas scoorden: René Zuil (4x), Rick Vogelzang (3x) en Henry Bakker (2x).

Er zijn tijdens deze wedstrijd diverse foto's gemaakt. Kijk hiervoor in het fotoarchief.