Leonidas delft het onderspit in Leeuwarden

Leonidas maakte afgelopen weekeinde geen schijn van kans tegen titelkandidaat Wêz Warber /Wêz Fluch (WWWF). In Leeuwarden kregen de Noordwoldigers een flinke tik: 28-9.

Vooraf was het al vrij duidelijk dat het een lastige wedstrijd zou worden. WWWF, vorig jaar nog een vierdeklasser, weet vaak vrij gemakkelijk van afstand te scoren. Iets waar de Leonidassers vaak nog hard aan moeten trekken.

Leonidas moest het doen zonder Anna Hoogenkamp, Sandra Baer en Mariska van der Schoot. Dankzij Kim Stuiver en de junioren-dames Evelyn Knol en Geke Niemann kon de wedstrijd desalniettemin wel gewoon doorgaan.

Om 11:40 uur werd er begonnen aan de wedstrijd met Rick Vogelzang, Simon Siedsma, Patty Vogelzang en Kim Stuiver in de aanval. Henry Bakker, Lourens Looijenga, Hester Dekker en Evelyn Knol begonnen in de verdediging.

WWWF wist al vrij snel de weg naar de korf te vinden; een van de dames wist tweemaal na een doorbraak te scoren. Leonidas had veel moeite met het opzetten van een goede aanval. Bovendien werd de bal snel terug veroverd uit het aanvalsvak van Leonidas.

Binnen een mum van tijd, stond WWWF op een 7-0 voorsprong. Henry Bakker scoorde vanaf dat moment van afstand de eerste treffer van de Noordwoldigers.

Tot 10-1 was het aan de zijde van Leonidas weer even rustig, totdat Hester Dekker via een kans achter de korf 10-2 op het scorebord wist te zetten. Simon Siedsma sleepte van afstand de 10-3 binnen.

Driemaal op rij scoorde WWWF van afstand, waarna Rick Vogelzang de eindstand van de eerste helft bepaalde op 13-4, na een treffer van afstand.

Gezien de achterstand van negen punten, was het wel vrij duidelijk dat Leonidas geen kans zou maken op een punt. De hoofdzaak was dan ook om de schade zo beperkt mogelijk te houden. WWWF begon sterk aan de tweede helft en scoorde tweemaal van asftand.

Lourens Looijenga kon de 15-5 op zijn naam bijschrijven na een afstandschot. Tot aan 21-5 moest Leonidas een aantal tegentreffers incasseren, waarna Lourens Looijenga wederom wist te scoren.

WWWF was ook van afstand nog even trefzeker als in de rest van de wedstrijd. De ploeg kwam op een 23-6 voorsprong, waarna Rick Vogelzang het zevende doelpunt voor de Noordwoldigers wist te maken. De ploeg uit Leeuwarden zette heirna 24-7 op het scorebord.

Na een goede actie kwam Evelyn Knol vrij op afstand, en rondde haar kans af. Simon Siedsma verzwachte het leed door nog van afstand te scoren. Daarna kregen de Leonidassers geen kansen meer, en besloot WWWF uiteindelijk de eindstand op 28-9.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas thuis tegen SIOS 3; een ploeg die Leonidas moet kunnen hebben. De vorige wedstrijd eindigde in een 10-12 overwinning. De wedstrijd begint om 13:10 uur in Sporthal De Duker.

Voor Leonidas scoorden: Henry Bakker (1x), Hester Dekker (1x), Lourens Looijenga (2x), Rick Vogelzang (2x), Evelyn Knol (1x) en Simon Siedsma (1x).