Leonidas/De Hoeve A2 ongeslagen bovenaan

Leonidas/De Hoeve A2 staat nog steeds ongeslagen bovenaan. Gisteren eindigde een spannende wedstrijd tegen Wordt Kwiek A1 in een 8-9 overwinning.

Het zou een lastige wedstrijd worden. Wordt Kwiek stond op de derde plaats met vijf punten en zou alles uit de kast halen.

De wedstrijd begon met een verrassende teampresentatie van beide teams.

Leonidas kwam direct op voorsprong door een vrije bal van Lianne Ballast. Snel daarna kwam de gelijkmaker van Wordt Kwiek.

Ferri Grasmeijer scoorde met een afstander de 1-2. Daarna wist Wordt Kwiek de voorsprong te pakken na twee afstanders.

Evelyn Knol en Ferri Grasmeijer wisten beide de korf te vinden en zo ging Leonidas met een 3-4 voorsprong de pauze in.

Na de rust liep Leonidas verder uit naar 3-7 door doelpunten van Ferri Grasmeijer en Lianne Ballast (tweemaal).

Wordt Kwiek liet het er nog niet bij zitten en kwam toch weer terug op 6-7. Door een inloper van Lianne Ballast werd het 6-8.

De ploeg uit Jubbega gaf zich nog niet gewonnen en knokte terug tot 8-8.

Met nog dertig seconden op de klok maakte Lianne Ballast van afstand de 8-9. Het hele team bleef vechten, en goed verdedigen tot het laatste fluitsignaal. Toen dat klonk, konden de Leonidassers de 8-9 overwinning vieren.

Zo blijven de junioren ongeslagen bovenaan staan met nog vijf wedstrijden te spelen.

Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Lintjo A1 op het programma. Om 18:00 uur wordt er gespeeld in Oldeberkoop.