Leonidas D2 verliest in Uffelte

Het D2-team van Leonidas is het veldseizoen begonnen met een 8-3 nederlaag tegen Koru D1 in Uffelte. Vooral de eerste helft was Koru op het wat te lange gras de betere ploeg.

In de eerste minuten bereikte amper een bal vanuit de verdediging de Leonidas-aanval. Leonidas opende verrassend uit een doorbraak van Evelien Looijenga tegen de verhouding nog wel de score.

Maar daarna was het Koru dat heel veel ballen bij de middenlijn wist te onderscheppen, omdat Leonidas veel fouten maakte bij het overgooien.

Ook werden door Koru een paar mooie afstandstreffers gemaakt. Daardoor leidde Koru bij de pauze met 6-2. De tweede Leonidas-treffer kwam op naam van Maaike van der Goot.

Na de pauze was het spel meer in evenwicht en leek Leonidas ook meer aan het spelen op het veld gewend. Het tempo lag wat hoger en er werden minder fouten bij het gooien gemaakt.

Het is alsof het geloof nog ontbreekt dat ze nu wedstrijden kunnen winnen. De ploeg is een klasse lager ingedeeld dan in de zaal, waar geen wedstrijd werd gewonnen.

Evelien Looijenga en Margriet van Dijk waren ongelukkig in de afwerking, maar kregen in ieder geval mooie kansen.

Uiteindelijk scoorde Margriet van Dijk ook de enige Leonidas-treffer in de tweede helft. Koru stelde daar nog twee treffers tegenover: eindstand 8-3.

Maar met een beetje meer zelfvertrouwen was een beter resultaat mogelijk geweest.