Leonidas D1 wint van VZK D1

Voor Leonidas D1 stond vanmiddag de wedstrijd tegen VZK D1 op het programma. De Noordwoldigers speelden een uitstekende wedstrijd en wonnen overtuigend met 4-10.

Jorrit van der Meer verving de afwezige Marvin Bakker (ziek), en speelde een uitstekende partij.

Om 16:00 uur startte de wedstrijd. Charlotte de Jong wist al snel een doorbraak af te ronden en haar ploeg op een 0-1 voorsprong te zetten. Maar VZK trok de stand gelijk na ook een doorbraak.

Een fraaie afstander van Linda Jager gaf de ploeg uit Noordwolde weer een kleine voorsprong, maar ook deze werd snel door VZK ongedaan gemaakt; VZK scoorde van afstand de 2-2 gelijkmaker.

Vanaf dit moment kwamen de groenwitten goed in de wedstrijd, en gaf het weinig kansen weg. Benjamin Boon sleepte een punt uit een uitstarter en Charlotte de Jong scoorde na wederom een doorbraak.

Marleine Ballast kon na een doorbraak 2-5 op het scorebord zetten, waarna Ynna Mellema trefzeker was van afstand.

VZK moest toezien hoe het steeds verder op achterstand kwam. De weinige kansen die de ploeg kreeg, bleven onbenut. In de eindfase van de eerste helft, wist Justin Zuil nog eenmaal de korf te treffen. Er werd met een 2-7 tussenstand gepauzeerd.

In de tweede helft duurde het vrij lang voordat een van de ploegen tot scoren kwam. Een overtreding door de verdedigers van Leonidas werd bestraft met een strafworp. VZK verzilverde deze.

Linda Jager doorboorde met een perfecte afstander van ruime afstand de korf en zette daarmee 3-8 op het scorebord. Justin Zuil tilde de stand omhoog door ook te scoren uit een afstander.

In deze fase van de wedstrijd moest Marleine Ballast plotseling het veld verlaten vanwege een enkelblessure. Op het moment van schrijven maakt ze het gelukkig weer aardig goed.

VZK wist in deze wedstrijd nog eenmaal de korf te treffen. Ynna Mellema sloot de wedstrijd af met een knappe afstander, en zo eindigde deze wedstrijd in een 4-10 overwinning voor Leonidas.

Aankomend weekeinde zijn de Leonidassers vrij. De eerstvolgende wedstrijd zal thuis worden gespeeld op zaterdag 23 januari. Er wordt dan om 14:15 uur gespeeld tegen Thrianta D1, waar Leonidas D1 nog een appeltje mee te schillen heeft...