Leonidas D1 wint streekderby tegen Lintjo D1

Voor Leonidas D1 begon de veldcompetitie vandaag met de wedstrijd tegen Lintjo D1. De Noordwoldigers speelden een uitstekende wedstrijd, en wonnen dan ook met 3-8.

Beide ploegen troffen elkaar enkele maanden geleden in de zaal, toen er een oefenwedstrijd werd gespeeld. Leonidas liet het toen in de eerste helft een beetje afweten, en knokte zich in de tweede helft terug. Uiteindelijk werd er verloren met 13-11.

Met die oefenwedstrijd in gedachten, was het zaak om vanaf de eerste minuut scherp te spelen. Voor zowel Leonidas als Lintjo was het nog even aftasten, maar het eerste doelpunt viel uiteindelijk voor Leonidas. Benjamin Boon zag zijn kans schoon onder de korf en scoorde uit een klein kansje.

Via een doorbaak tilde Linda Jager de voorsprong naar 0-2. Niet veel later volgde de vakwisseling.

Teveel onnodig balverlies leverde Lintjo nog een aantal aanvallen op, waarbij bijna werd gescoord. Maar de Oldeberkopers wisten het gat van de korf maar niet te vinden. Justin Zuil maakte vervolgens de derde treffer van de wedstrijd. Zuil scoorde uit een klein kansje, net als teamgenoot Benjamin Boon.

Met een 0-3 tussenstand werd er gepauzeerd. Coaches Henry Bakker en René Zuil benadrukten in de pauze dat het nu zaak was om de voorsprong verder uit te breiden, en proberen onnodig balverlies / plaatsfouten te vermijden.

Leonidas begon erg sterk aan de tweede helft. Ynna Mellema wist via twee zeer fraaie doorbraken tot tweemaal toe te scoren. Het leverde een 0-5 voorsprong op.

In het aanvalsvak van Lintjo wist een van de speelsters haar tegenstander kwijt te raken, en te scoren uit een doorbraak. Maar dankzij een doorbraak van Charlotte de Jong behield Leonidas een ruime voorsprong: 1-6.

De laatste fase van de wedstrijd brak aan en de laatste vakwisseling volgde. De verdediging van Leonidas verzwakte even. Lintjo had dit goed door, en wist daardoor tweemaal te scoren.

Maar er was geen man over boord. Leonidas stond nog op een mooit 3-6 voorsprong, en Marleine Ballast deed er nog een schepje bovenop. Ballast scoorde de 3-7 uit een doorbraak.

Justin Zuil scoorde van afstand het laatste doelpunt van de wedstrijd, en de 3-8 overwinning was een feit. Leonidas heeft hiermee op fraaie wijze de eerste twee punten van de veldcompetitie binnen weten te halen.

Aanstaande zaterdag 9 april speelt Leonidas D1 thuis tegen LDODK D2. De wedstrijd begint om 13:00 uur in Noordwolde.