Leonidas D1 verliest van LDODK D2

Leonidas D1 slaagde er gistermiddag niet in om de flitsende start van vorige week (tegen Lintjo) een vervolg te geven. Op eigen veld werd er met 1-3 verloren van LDODK D2.

LDODK D2 was geen onbekende ploeg voor de Leonidassers. Zo troffen beide ploegen elkaar ook in de zaalcompetitie. De eerste keer waren de punten voor de Gorredijkers, de tweede keer voor de Noordwoldigers. De ploegen waren aan elkaar gewaagd.

En zo leek het deze zaterdagmiddag ook. Het eerste aanvalsvak van Leonidas wist enkele kansen te creëren, maar slaagde er niet in om de korf te treffen. Het aanvalsvak van LDODK deed goede zaken, en kwam op 0-2 voorsprong.

Na de vakwisseling gaf LDODK weinig uit handen. De ploeg stond sterk te verdedigen, waardoor Leonidas niet veel kansen kreeg. Bovendien leed de thuisploeg teveel onnodig balverlies, waardoor het zich onnodig moeilijk maakte.

Uiteindelijk wist Marleine Ballast vrij te komen, en van afstand te scoren: 1-2.

Na de pauze stond Leonidas weer op scherp. Er werd beter en sneller rondgespeeld. Toch slaagde de ploeg er niet in om te scoren.

In de laatste fase van de wedstrijd trof LDODK nog eenmaal de korf. Leonidas wist hier niets meer tegenover te zetten, en verloor met 1-3.

Leonidas D1 heeft nu een weekeinde vrij. De volgende wedstrijd zal thuis worden gespeeld op zaterdag 23 april om 12:10 uur tegen OKO/BIES D1.