Leonidas D1 verdient punten in Leek

In het Groningse Leek speelde Leonidas D1 vandaag tegen Rodenburg D1. Leonidas gaf de vroegtijdige voorsprong niet meer uit handen, en won overtuigend met 3-7.

Op papier was Rodenburg geen lastige tegenstander. De rode lantaarndrager had slechts twee punten in de competitie verdiend. Desondanks was het wel zaak om scherp aan de wedstrijd te beginnen.

Leonidas kwam al vrij vroeg in de wedstrijd op voorsprong, door een afstandschot van Charlotte de Jong. Marleine Ballast volgde dit voorbeeld en zette haar team op een 0-2 voorsprong.

Na de vakwisseling wist een van de heren van Rodenburg van flinke afstand de korf te doorboren. Justin Zuil wist vervolgens met twee treffers van afstand de tussenstand op 1-4 te zetten.

Voor Leonidas was de 1-4 voorsprong herkenbaar van de week ervoor tegen Thrianta D1. Toen gaven de groenwitten de winst nog uit handen. Coaches René Zuil en Henry Bakker benadrukten dat de wedstrijd nog niet gespeeld was en dat de ploeg alert moest blijven.

Een overtreding van Leonidas werd bestraft met een strafworp, die nipt door de korf ging. Leonidas leed onnodig balverlies, en het aanvalsvak slaagde er niet in om te scoren. Een aantal minuten later wist Rodenburg van afstand 3-4 op het scorebord te zettem.

In de laatste fase van de wedstrijd, begonnen de Leonidassers het spel van de eerste helft weer te hervatten. Marleine Ballast vergrootte de voorsprong naar 3-5, na het uitvoeren van een doorloopbal.

Het verdedigingsvak hield de zaak goed op slot, en wisten de bal snel te heroveren. Het leverde Leonidas nog een aantal mooie aanvallen op. Het was wederom Marleine Ballast die uit een doorbraak wist te scoren: 3-6.

In de laatste minuten van de wedstrijd gaf aanvoerder en topscoorder Marleine Ballast de ploeg uit Leek de genadeslag: 3-7.

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas D1 tegen VZK D1. De wedstrijd begint om 15:15 uur in Sporthal De Duker. Voor Leonidas weer een goede kans op twee punten.

Voor Leonidas scoorden: Marleine Ballast (4x), Justin Zuil (2x) en Charlotte de Jong (1x).