Leonidas D1 start 2016 met gelijkspel

Voor de korfballers van Leonidas D1 stond vanmiddag de eerste wedstrijd van 2016 op het programma. In Sporthal De Duker werd er gelijk gespeeld tegen OKO/BIES D2.

Na een aantal aanvallen kwam OKO/BIES op een 0-1 voorsprong na een doorbraak. Een klein kansje van Ynna Mellema trok de stand snel weer gelijk.

Van afstand wist Justin Zuil de korf te treffen, maar OKO/BIES zette hier een inloper tegenover: 2-2.

Nadat de eerste fase van de eerste helft voorbij was, was het andere vak aan zet om aan te vallen. Het pakte goed uit; via een doorbraak van Marleine Ballast kwam de ploeg op een 3-2 voorsprong.

Marvin Bakker benutte van afstand een kans en ook Benjamin Boon deed een duit in het zakje. Zo werd er met een knappe 5-2 voorsprong gepauzeerd.

In de tweede helft was OKO/BIES net even wat scherper, waar Leonidas de kansen niet af wist te maken. De gasten uit Opende wisten via een klein kansje, een afstander en een doorbraak weer terug te komen op 5-5.

OKO/BIES ging nog even een stapje verder en kwam na een afstander op 5-6 voorsprong. Linda Jager bezorgde haar team de 6-6.

Het was een spannend einde van de wedstrijd. OKO/BIES wist wederom Leonidas voorbij te gaan. Maar met nog een kleine twee minuten op de klok, wist Charlotte de Jong de stand weer gelijk te trekken: 7-7.

Beide ploegen kregen nog een paar kansen, maar wisten de korf niet te treffen. Beide ploegen verdienden een punt met het gelijkspel.