Leonidas D1 sluit 2015 af met overwinning

Leonidas D1 speelde vanmorgen de laatste wedstrijd van dit jaar tegen LDODK D2. Het sterk spelende Leonidas won met 1-3.

De vorige ontmoeting in Noordwolde leverde een 3-10 verlies op. Onnodig balverlies en het niet afronden van kansen waren toen de doodsteek. De Leonidassers waren mede daardoor vandaag gebrand op een revanche, en dat pakte goed uit.

Leonidas begon sterk aan de wedstrijd. Er werd uitstekend verdedigd en spelers werden goed aangespeeld. LDODK creëerde enkele kansen, maar wisten de korf niet te vinden.

Ook het aanvalsvak van Leonidas werd het niet gemakkelijk gemaakt door de Gorredijkers. Maar uiteindelijk leverde een actie van Linda Jager een strafworp op die door Charlotte de Jong werd verzilverd, en dus kwam Leonidas op 0-1 voorsprong.

Verder werd er in de eerste helft niet meer gescoord, hoewel beide ploegen nog mooie kansen kregen.

Met frisse moed werd er begonnen aan de tweede helft. Het D1-team van Leonidas hield het goede spel van de eerste helft vast.

Na ongeveer tien minuten spelen, was het weer raak in het aanvalsvak van Leonidas; een dame van LDODK beging een overtreding tijdens een aanval van Linda Jager. Leonidas kreeg een tweede strafworp die wederom niet werd gemist door Charlotte de Jong: 0-2.

LDODK kreeg geen grip op de wedstrijd, hoewel het enkele mooie kansen wist te creëren. Niet veel later na de treffer van Charlotte de Jong, wist Linda Jager zelf ditmaal een punt uit een aanval te slepen.

Met nog ruim tien minuten te spelen, was het zaak voor de Leonidassers om het hoofd koel te houden en het goede spel voort te zetten.

In de laatste tien minuten wist LDODK toch van afstand een tegentreffer te maken. Maar dankzij het goede verdedigingswerk van de groenwitten, bleef het bij deze ene tegentreffer en kon Leonidas een 1-3 overwinning in de zak steken.

Voor Leonidas D1 zit het er nu op voor dit jaar. De volgende wedstrijd is op zaterdag 2 januari in Sporthal De Duker. Om 14:15 uur wordt er dan gespeeld tegen OKO/BIES D2.