Leonidas D1 sleept punten uit het vuur

Leonidas D1 speelde vanmorgen tegen Thrianta D1 in Hoogeveen. Het was een spannende wedstrijd die de Leonidassers uiteindelijk twee punten opleverde.

Gezien eerdere ontmoetingen met Thrianta, was het van tevoren al duidelijk dat het geen gemakkelijke partij zou worden. En dat bleek al snel.

Thrianta beschikt over langere spelers dan Leonidas, en wist hier goed van te profiteren. De ploeg uit Hoogeveen kwam dan ook al snel op een 1-0 voorsprong.

De voorsprong van Thrianta werd al snel ongedaan gemaakt door Linda Jager die een punt uit een inloper wist te slepen.

Maar onnodig balverlies van Leonidas bezorgde Thrianta goede kansen. Voor Thrianta brak nu dan ook een vruchtbare periode aan; na 2-1 maakten de Hoogeveeners ook de 3-1.

Het aanvalsvak van Leonidas deed goede zaken. Na twee goed opgezette aanvallen, wist Justin Zuil tweemaal te scoren: 3-3.

In de laatste fase van de eerste helft wisten Thrianta en Leonidas beide nog een punt te verdienen. Er werd met een 4-4 tussenstand gepauzeerd.

Voor Leonidas was het zaak om in de tweede helft minder of geen onnodig balverlies meer te lijden, zoals in de eerste helft teveel gebeurde.

Het duurde vrij lang voordat een van de ploegen tot scoren kwam. Het waren de Leonidassers die na een afstander van Justin Zuil op een 4-5 voorsprong kwamen.

Maar de voorsprong was van korte duur; Thrianta zette niet veel later de gelijkmaker: 5-5.

Er was nu niet veel tijd meer over, maar Leonidas hield het hoofd koel en wist goede kansen te creëren. Uiteindelijk maakte Justin Zuil de 5-6 via een schot van afstand.

Niet veel later gaf de scheidsrechter het eindsignaal, en dus verdienden de Noordwoldigers twee punten.

Leonidas D1 heeft nu vier punten uit twee wedstrijden. Aanstaande zaterdag wordt er gespeeld tegen SIOS D1 uit Wolvega.