Leonidas D1 overtuigend kampioen

Via een 12-6 zege op SCO D1 uit Oldeholtpade heeft het D1-team van coach Willem Kreulen het kampioenschap ongeslagen in de wacht gesleept.

In de zaal liep het team het kampioenschap op de valreep net mis, maar op het veld werd de ambitie wel waar gemaakt.

Toch had het team gistermiddag voor veel publiek last van "kampioenstress". Het stond al snel met 0-2 achter tegen een team, waarvan de uitwedstrijd toch redelijk eenvoudig was gewonnen. Ook een oefenwedstrijd in de zaal werd tegen deze tegenstander dik gewonnen.

Via Jorit van der Meer (tweemaal) en Iris Schulting werd de achterstand in het eerste kwart omgebogen in een 3-2 voorsprong. Maar ook nu was SCO nog niet geslagen en nam zelfs een 3-4 voorsprong.

Benjamin Boon (afstand) en twee treffers van Marvin Bakker deden de wedstrijd in de regenachtig eerste helft definitief kantelen (6-4). En toen Iris Schulting via een kansje bij de korf en Milan Kreulen (doorbraak) voor de pauze ook nog scoorden leek er al geen vuiltje meer aan de lucht: 8-4 ruststand.

In de tweede helft liet de concentratie hier en daar bij Leonidas wat te wensen over.

Via 8-5 werd het door Milan Kreulen 9-5. Evelien Looijenga bouwde de voorsprong met twee treffers uit naar 11-6. Marvin Bakker bepaalde de eindstand op 12-6.

Daarna was het feest, werden medailles uitgereikt, sprak coach Willem alle spelers persoonlijk toe, werd een luidruchtige tocht door het dorp gemaakt en kreeg de oververhitte coach daarna eindelijk de verdiende emmer water over zich heen. Overigens waren toen alle spelers al doorweekt.

Aan het mooie succes droegen uiteraard ook de trainers Sake Koelma en Jelle Grasmeijer bij.