Leonidas D1 kampioen

Na twee jaar hard zwoegen heeft Leonidas D1 het kampioenschap behaald. Vandaag stond de laatste wedstrijd van de competitie op het programma voor de D's.

Voor Leonidas D1 begon het avontuur op 31 augustus. Er werd toen uit gespeeld tegen Noveas in Steenwijk. Deze spannende wedstrijd eindigde in een nipte overwinning van 3-4. Voor de Leonidassers werd het al snel duidelijk dat ze vol aan de bak moesten om kampioen te kunnen worden.

De tweede wedstrijd werd thuis gespeeld tegen Udiros uit Nieuwehorne. Deze wedstrijd werd netjes met 7-3 gewonnen.

Na Udiros werd er gespeeld tegen Roreko in het regenachtige De Wijk. Met deze weersomstandigheden heeft het D1-team nog wel eens moeite. Veel kansen bleven in deze wedstrijd onbenut. Tot aan het einde van de wedstrijd stond het gelijk op 3-3. In de laatste halve minuut werd er door Roreko onterecht gescoord (snijden), maar de scheidsrechter keurde het doelpunt goed. Er werd toen zuur verloren met 4-3.

Een week later kwam Roreko op bezoek bij Leonidas in Noordwolde. De Leonidassers waren erg gebrand op een revanche, en dat gebeurde. Met 13-3 werd Roreko van het korfbalveld geveegd.

De volgende wedstrijd was die tegen Noveas. Terwijl de eerste wedstrijd nipt gewonnen werd met 3-4, waren de Leonidassers in eigen huis veel sterker. Er werd met 11-2 in Noordwolde gewonnen.

Het D1-team stond vanaf het begin van de competitie al op de eerste plaats. Udiros kreeg nog de kans om gelijk te komen met de Leonidassers, maar de ploeg uit Nieuwehorne verloor de vijfde wedstrijd. De Leonidassers waren hierdoor al zeker van het kampioenschap.

En zo stond vanmorgen de laatste wedstrijd op het programma tegen Udiros in Nieuwehorne. Op het plein werd voor vertrek iedereen groen/wit gespoten. Ook coach Jentje Zuil kon de dans niet ontspringen.

Om 09:30 uur startte de wedstrijd. De wedstrijd begon wat voorzichtig en al snel stonden de Leonidassers achter. Kansen waren er wel, maar deze werden niet goed benut. Aan het einde van de eerste helft stond het D1-team achter met 5-2.

De tweede helft ging de Leonidassers veel beter af. In een zeer kort tijdsbestek stond het 6-6. In de laatste vijf minuten wist Udiros te scoren, wat de wedstrijd nog erg spannend maakte.

Dubieuze beslissingen van de scheidsrechter maakten het de Noordwoldigers niet gemakkelijk. Zo werd onterecht het laatste doelpunt van Leonidas afgekeurd, en werd de uitslag 7-6.

Ondanks het verlies heeft het D1-team de titel in de wacht weten te slepen. Leonidas D1 en coach Jentje Zuil, van harte gefeliciteerd met dit mooie eindresultaat!

{youtube}rybuLvChBOM{/youtube}