Leonidas D1 kampioen desondanks verlies

Het D1-team van Leonidas speelde afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de competitie. Hoewel er van Lintjo D1 werd verloren, konden de groenwitten toch het kampioenschap vieren.

Aan het begin van de competitie werd er gespeeld in Oldeberkoop. Daar werd overtuigend met 3-8 gewonnen van de Oldeberkopers. Deze keer speelden de Noordwoldigers niet overtuigend genoeg, en verloren met 5-7.

De Leonidassers liepen vanaf het begin van de wedstrijd al achter de feiten aan. Lintjo kwam via een doorbraak binnen enkele minuten op een 0-1 voorsprong. Afstanders van Marvin Bakker en Marleine Ballast leverden even later een 2-1 voorsprong op.

Via een strafworp besloot Lintjo de tussenstand op 2-2.

Na de pauze lukte het de Leonidassers niet om op voorsprong te komen, en dat ook te blijven. Lintjo trof als eerste de korf in de tweede helft. Charlotte de Jong kreeg tweemaal een vrije bal mee. De tweede vrije bal werd goed door De Jong benut: 3-3.

Lintjo wist op haar beurt weer langs Leonidas te komen. Deze keer werd de voorsprong tenietgedaan door een treffer van Linda Jager.

Hoewel Leonidas genoeg kansen kreeg om uit te lopen, werd er niet gescoord. Een fout gegooide bal leverde Lintjo een extra aanval op, waaruit ook werd gescoord. Niet veel later maakte de ploeg de tweede treffer op rij: 4-6.

De laatste fase van de wedstrijd was erg spannend. De Leonidassers gaven de moed nog niet op, maar teveel fout geplaatste ballen maakten het er niet gemakkelijker op.

Het was Marleine Ballast die uiteindelijk via een doorbraak wist te scoren. Maar ook Lintjo had haar kruit nog niet verschoten. Via de laatste treffer van deze wedstrijd werd de eindstand 5-7.

Dankzij de overwinning op LDODK D2 een week eerder, kan Leonidas D1 toch de titel op haar naam bijschrijven. Trainers, coaches en spelers van Leonidas D1: van harte gefeliciteerd met deze prachtige prestatie!

In het fotoarchief zijn nog enkele foto's te vinden van deze wedstrijd.