Leonidas D1 geeft winst uit handen

Leonidas D1 gaf gistermiddag een riante voorsprong uit handen en verloor daarmee de thuiswedstrijd tegen Thrianta D1 uit Hoogeveen. Er werd met 4-5 verloren.

Vorig jaar in Hoogeveen speelden de Leonidassers een matige wedstrijd, die werd verloren met 7-2. Onnodig balverlies en plaatsfouten waren de hoofdoorzaak van het verlies.

Leonidas kwam goed uit de startblokken. Na een aantal aanvallen was het raak voor de groenwitten; van afstand wist Marvin Bakker 1-0 op het scorebord te zetten. De aanval hierna was Bakker wederom trefzeker van afstand.

Thrianta had moeite met het vinden van de korf, en de Noordwoldigers maakten het de gasten niet gemakkelijk. In het aanvalsvak van Leonidas werd een overtreding tijdens een actie van Erwin Wermink bestraft met een strafworp. Marleine Ballast verzilverde deze kans: 3-0.

Een aantal aanvallen later wist Marleine Ballast vanuti de ruimte via een doorbraak nogmaals tot scoren te komen, waarna de Leonidassers op een ruime 4-0 voorsprong kwamen.

In de eindfase van de eerste helft, wist de ploeg uit Hoogeveen toch nog eenmaal de korf te treffen. Zo werd er met een 4-1 tussenstand gepauzeerd.

Tijdens de rust benadrukten de coaches Henry Bakker en René Zuil dat de wedstrijd nog niet gespeeld was. Het was zaak om het sterke spel van de eerste helft vast te houden, en de voorsprong te vergroten. Het pakte helaas anders uit...

In het eerste deel van de tweede helft verzaakten de Leonidassers om de voorsprong te vergroten. Via 4-2 kwam Thrianta terug op 4-3. Het aanvalsvak van Leonidas kreeg nog enkele mooie kansen, maar deze werden niet benut.

Thrianta begon een beter spel te spelen dan Leonidas. De defensie van Leonidas verzwakte enigszins, terwijl aan de andere kant van het veld kansen onbenut bleven. Zo wist Thrianta dan toch de gelijkmaker te maken.

Met nog zo'n vijf minuten te spelen, werd het zo langzamerhand toch weer tijd dat Leonidas zou scoren. Dat gebeurde echter niet, terwijl Thrianta de genadeslag uitdeelde: 4-5.

Aankomend weekeinde speelt Leonidas D1 tegen Rodenburg D1. De wedstrijd begint om 12:00 uur in Leek.