Leonidas D1 geeft koppositie weg

Bij Leonidas D1 kwam afgelopen zaterdag een einde aan een reeks overwinningen. De wedstrijd tegen ZKC '19 D1 in Zuidwolde werd met 12-6 verloren.

Leonidas had tot aan zaterdag zes punten uit drie wedstrijden, en leidde daarmee in de poule. Vooraf was de verwachting -gezien eerdere uitslagen van ZKC '19 D1- dat het geen gemakkelijke wedstrijd zou worden, en dat bleek al snel.

De ploeg uit Zuidwolde kwam eenvoudig op een 1-0 voorsprong. ZKC '19 profiteerde van lange ballen en slim spel. Daarnaast werd er ook goed verdedigd door de ploeg, waardoor Leonidas moeilijk tot scoren wist te komen.

Pas bij een 8-0 achterstand, wist Justin Zuil van afstand de eerste treffer voor de Noordwoldigers te maken. De eerste helft was dan ook bijna voorbij, en ZKC '19 besloot de tussenstand op 9-1.

Na een goede bespreking in de pauze, begonnen de Leonidassers sterk aan de tweede helft. ZKC '19 maakte de eerste treffer van de tweede helft, waarna Marvin Bakker van afstand 10-2 op het scorebord wist te zetten.

Bij een stand van 2-12 kwam Leonidas goed in de wedstrijd. Er werd beter en slimmer gespeeld. Helaas werd er een strafworp door Leonidas gemist, maar niet veel later maakte Linda Jager dat goed met een klein kansje.

Enkele ogenblikken later kregen de Leonidassers een tweede strafworp. Hoewel die gemist werd, werd de bal goed afgevangen en kon Benjamin Boon alsnog van afstand scoren: 12-4.

Voor Leonidas was echter de achterstand te groot om weer goed te maken. Desondanks werd er goed gespeeld en wisten Benjamin Boon en Linda Jager beiden nog van afstand te scoren. De eindstand was dan ook 12-6.

Leonidas moet het na dit verlies doen met een tweede plaats in de poule. ZKC '19 moet nog spelen tegen Thrianta. Het is voor de Leonidassers te hopen dat Thrianta nog twee punten kan afsnoepen van ZKC '19. Een kampioenschap zou daardoor nog in het verschiet kunnen liggen.

Voor Leonidas scoorden: Justin Zuil (1x), Marvin Bakker (1x), Benjamin Boon (2x) en Linda Jager (2x).

Aanstaande zaterdag speelt Leonidas D1 thuis tegen KIOS D2 uit Ruinerwold. De wedstrijd begint om 11:30 uur in Noordwolde.