Leonidas D1 eindigt op tweede plaats

Leonidas D1 boekte gisteren een ruime 0-15 overwinning op DOS '46 D4. Naaste concurrent ZKC '19 D1 speelde gelijk tegen Thrianta D1, waardoor de Leonidassers nét naast het kampioenschap grepen.

De vorige wedstrijd van de Leonidassers was op zaterdag 26 september. De ploeg moest even weer in het ritme komen. Het duurde dan ook even voordat er gescoord werd, ondanks de vele kansen in de eerste minuten.

Erwin Wermink opende uiteindelijk de wedstrijd met twee treffers van afstand, en al snel volgde Ynna Mellema met een doorbraak.

De Noordwoldigers verdedigden goed uit, waardoor DOS '46 weinig kansen kregen om aan te vallen. Bovendien verrichte het verdedigingsvak goed werk, waardoor de bal snel weer naar het aanvalsvak van Leonidas kon gaan.

In de laatste fase van de eerste helft wisten Erwin Wermink en Marvin Bakker beiden nog te scoren uit kleine kansjes. Met een 0-5 tussenstand werd er gepauzeerd.

Na de pauze wist Justin Zuil als eerste de korf van afstand te treffen en ook Marleine Ballast volgde dit voorbeeld.

Via een doorbraak wist Marleine Ballast vrij te komen van haar tegenstander, maar werd overgenomen door een heer van DOS '46. Het leverde een strafworp op die door Ballast zelf werd benut: 0-8.

Justin Zuil mocht de 0-9 op zijn naam bijschrijven. Hierna was het Iris Schulting die met een fraaie treffer van afstand de korf wist te doorboren.

Desondanks de ruime voorsprong, bleef Leonidas uitstekend korfballen. Benjamin Boon benutte een kans van afstand: 0-11.

Marvin Bakker en Linda Jager tilden beide met een doorbraak de stand naar 0-13. Aan het einde van de wedstrijd wist Charlotte de Jong van afstand te scoren, en Marvin Bakker besloot de eindstand op 0-15.

's Middags werd in Hoogeveen de wedstrijd tussen Thrianta D1 en ZKC '19 D1 gespeeld. Als Thrianta zou winnen, dan zouden Thrianta, ZKC '19 én Leonidas kampioen worden. Een deel van Leonidas D1 reisde daarom af naar Hoogeveen om de wedstrijd bij te wonen.

Het was een erg spannende wedstrijd die -helaas voor de Leonidassers- eindigde in een gelijkspel. Leonidas D1 moet het daarom doen met een tweede plaats in de poule, wat een uitstekend resultaat is.

Binnenkort gaat de zaalcompetitie weer van start.