Leonidas D1 eenvoudig langs Rodenburg D1

Het D1-team van coaches Henry Bakker en René Zuil sleepte gisteren twee punten in de wacht na de eenvoudige overwinning op Rodenburg D1. In Sporthal De Duker werd er met 8-4 gewonnen.

Wegens een blessure kon Charlotte de Jong niet meedoen. Het aanvalsvak bestond daarom uit Marvin Bakker, Benjamin Boon, Linda Jager en Ynna Mellema. In de verdediging: Justin Zuil, Erwin Wermink, Marleine Ballast en Iris Schulting.

Leonidas begon sterk aan de wedstrijd. Enkele goede aanvallen leverden al snel een voorsprong op. Via twee inlopers en een afstander door Linda Jager kwamen de Noordwoldigers op een 3-0 voorsprong. Benjamin Boon maakte er zelfs nog 4-0 van van afstand.

In het andere vak kreeg Rodenburg een vrije bal, na een overtreding van de Leonidassers. De vrije bal werd goed benut, want Rodenburg wist er een punt uit te slepen. Even later maakten de gasten de tweede treffer van afstand: 4-2.

De groenwitten hadden duidelijk meer over vergeleken met de gasten. Van afstand was Marleine Ballast tweemaal trefzeker. Een verdediginsfout door de Leonidassers werd bestraft met een strafworp, die door Rodenburg werd verzilverd.

In de laatste minuten van de eerste helft maakte Marleine Ballast haar derde treffer van deze wedstrijd door te scoren na een doorbraak. Zo werd er met een 7-3 tussenstand gepauzeerd.

Leonidas begon matig aan de tweede helft. De felheid van de eerste helft ontbrak duidelijk in de tweede helft, en ook was er onnodig veel balverlies. Toch wist Marvin Bakker uiteindelijk van afstand de achtste treffer van de Leonidassers te maken. Bakker scoorde van afstand.

Na de vakwisseling wist het andere vak van Leonidas niet meer tot scoren te komen. Rodenburg besloot de eindstand op 8-4.

Leonidas D1 speelt de volgende en tevens laatste wedstrijd van de zaalcompetitie op zaterdag 12 maart. Om 14:15 uur zal er dan worden gespeeld tegen EKC 2000 D1.