Leonidas C1 verslaat Roreko C1

Leonidas C1 behaalde gistermiddag een mooie 8-4 overwinning op Roreko C1 uit De Wijk, in Sporthal De Duker.

Twee weken eerder troffen beide ploegen elkaar op een zaterdagavond in De Wijk. Op het late tijdstip verloren de Noordwoldigers met 6-3. Vandaag was het tijd voor een revanche.

De Leonidassers kwamen goed uit de startblokken. Aanvoerder Marleine Ballast wist als eerste de weg naar de korf te vinden. Niet veel later werd het via Erwin Wermink 2-0, dankzij een afstander. Roreko had lange tijd moeite om te scoren, totdat eindelijk de 2-1 viel.

Verder was het qua scoren een rustige eerste helft. Het tweede aanvalsvak van Leonidas wist de korf niet te treffen, en de verdediging van Leonidas stond goed op slot.

In de tweede helft wist Leonidas het verschil te maken. Ilse Jager opende met een treffer van afstand. Roreko probeerde aan te haken, maar dankzij een doelpunt van Marleine Ballast behield Leonidas twee punten voorsprong.

Nadat de ploeg uit De Wijk tot 4-3 wist terug te komen, wist Elise Bakker met een fraaie afstander de 5-3 te maken.

Roreko scoorde nog eenmaal in de tweede helft, waarna de Leonidassers het karwei af wisten te maken: via Marleine Ballast werd het 6-4. Linda Jager nam de twee laatste doelpunten van de wedstrijd voor haar rekening. Eindstand: 8-4.

Leonidas speelt aanstaande zaterdag thuis tegen SIOS C2. De wedstrijd begint om 16:00 uur in Sporthal De Duker.