Leonidas C1 trapt af met ruime overwinning

Voor het C1-team van Leonidas stond vandaag de uitwedstrijd tegen LDODK C3 op het programma. Deze eerste wedstrijd van de competitie werd met 2-9 gewonnen.

Een nieuw seizoen, een nieuw team. Leonidas C1 wordt dit seizoen gevormd door Erwin Wermink, Elise Bakker, Sigrid van den Akker, Marleine Ballast, Charlotte de Jong, Maaike van der Goot, Serena Boers, Linda Jager en Ilse Jager.

Tijdens de Leonidas Series kon iedereen alvast wat aan elkaar wennen. Helaas was het team toen niet compleet in verband met de nog lopende schoolvakantie. Vandaag was het team echter wel compleet, en werd er om 12:00 uur begonnen aan de wedstrijd tegen LDODK C3 in Gorredijk.

Leonidas begon met Ilse Jager, Serena Boers, Charlotte de Jong en Elise Bakker in de aanval. In de verdediging begonnen Linda Jager, Erwin Wermink, Marleine Ballast en Sigrid van den Akker.

In de eerste minuten moest iedereen nog even in het spel komen. Er werden weinig kansen gecreëerd, maar Leonidas had wel meer balbezit. Na een paar minuten gespeeld te hebben, wist het aanvalsvak de bal terug te veroveren van LDODK na een mislukte schotpoging. Het resulteerde in een 0-1 voorsprong, dankzij een doorbraak van Charlotte de Jong.

De verdediging van Leonidas verrichte goed werk, en wist bij de meeste aanvallen van LDODK de bal te onderscheppen en naar het eigen aanvalsvak te brengen. Ilse Jager zag haar kans schoon onder de korf, toen haar tegenstander even niet oplette. Een klein kansje leverde een 0-2 voorsprong op.

De eerste vakwisseling was een feit, en nu was het de beurt aan het andere vak. Het derde doelpunt van de groenwitten liet niet lang op zich wachten. Nadat de bal keurig was rondgespeeld, wist Marleine Ballast een punt te slepen uit een doorbraak. Niet veel later klonk het fluitsignaal, en werd er met een 0-3 tussenstand gepauzeerd.

Maaike van der Goot kwam in het veld voor Ilse Jager. De Leonidassers zaten lekker in het spel, en had nog steeds veel balbezit vergeleken bij LDODK. Marleine Ballast wist wederom uit een doorbraak te scoren.

Na de vakwisseling duurde het niet lang voordat Leonidas op een 0-5 voorsprong wist te komen; Serena Boers was haar tegenstander te snel af bij een doorbraak, en zette haar team op een 0-5 voorsprong.

Een overtreding van LDODK in het aanvalsvak van Leonidas, leverde een vrije bal op. Serena Boers verzilverde deze kans.

LDODK wist via een goed uitgespeelde aanval van afstand de korf te treffen. Vervolgens werd een doorbraak van LDODK gehinderd, wat de ploeg een strafworp opleverde: 2-6.

Maar de Noordwoldigers hadden hun kruit nog niet verschoten; via een doorbraak van Serena Boers werd het 2-7. En daar bleef het niet bij; Boers kon niet veel later een strafworp verzilveren, dankzij een overtreding van de ploeg uit Gorredijk.

De laatste vakwisseling had plaatsgevonden, en de laatste minuten van de wedstrijd braken ook aan. Een mooie aanval leidde er toe dat Sigrid van den Akker via een doorbraak 2-9 op het scorebord kon zetten. Niet veel later gaf de scheidsrechter het eindsignaal, en konden de Leonidassers de twee dik verdiende punten mee naar huis namen.

Voor Leonidas scoorden: Charlotte de Jong (1x), Ilse Jager (1x), Marleine Ballast (2x), Serena Boers (4x) en Sigrid van den Akker (1x).

In verband met een verplaatste wedstrijd, speelt Leonidas C1 pas weer op zaterdag 17 september. Om 13:30 uur wordt er thuis gespeeld tegen DOS '46 C4 uit Nijeveen.