Leonidas C1 sleept titel in de wacht

Voor Leonidas C1 stond afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd van de zaalcompetitie op het programma. De Leonidassers wonnen, en sleepten hiermee de titel binnen.

Het was erop of eronder voor het C1-team van coaches Jentje de Vries en Hans Oostra.

Naarmate de competitie vorderde, werden de kansen op een mogelijk kampioenschap steeds groter. De concurrenten waar wat meer voor gevreesd moest worden, waren LDODK C3 en Joure C1. Van beide ploegen werd eerder in de competitie dan ook verloren.

Voor Leonidas C1 lag er dus een duidelijke taak: een revanche nemen op zowel LDODK als Joure. Zo werd er vervolgens in Gorredijk na een spannende wedstrijd gewonnen met 7-10. Er volgden twee weken rust, waarna er thuis tegen Joure gespeeld moest worden.

Afgelopen zaterdag was het dan zover. Winst was noodzakelijk om kampioen te worden. Voor Joure stond er niets meer op het spel; de ploeg zou ook kampioen worden als het zou verliezen. De Leonidassers waren uiteraard gebrand op de volle twee punten.

De ploeg kon op veel steun van de supporters rekenen. Er werd dan ook goed begonnen aan de wedstrijd. Leonidas pakte vrij snel de voorsprong, en gaf deze niet uit handen.

Joure wist in de eerste helft slechts één keer te scoren, waar Leonidas driemaal de korf wist te vinden. Met een 3-1 tussenstand werd er gepauzeerd.

Maar de wedstrijd zou niet eenvoudig worden gewonnen. Joure toonde veerkracht, en wist weer goed aan te haken. Tot 7-6 kwam de ploeg weer terug in de wedstrijd. De groenwitten hielden het hoofd echter koel, en behielden de voorsprong. De wedstrijd eindigde in een 10-8 overwinning.

Kijk in het foto-archief voor nog meer foto's van deze wedstrijd.

{youtube}0v5jokLLC1Q{/youtube}