Leonidas C1 sleept titel binnen

Afgelopen donderdag was het dé wedstrijd voor de spelers van Leonidas C1. Bij minimaal gelijk spel zouden zij kampioen zijn.

Koru stond slechts één punt achter Leonidas. De ploeg uit Uffelte moest dus winnen om Leonidas van de bovenste plaats te stoten. Er stond dus voor beide ploegen wel degelijk iets op het spel.

Voorafgaand aan het spel waren een aantal spelers toch wel wat zenuwachtig. Zowel om kampioen te kunnen worden alsmede alle supporters die langs de lijn stonden om beide ploegen aan te moedigen.

Door een lekkere scherpe warming-up en een goed gesprek met de coaches gingen de spelers vol goede moed van start.

Al vrij vlot werd de 1-0 gemaakt door Kevin Hoen en niet veel later de 2-0 door Bas Oostra (doorbraak). Daarna stagneerde het even; Koru deed verdedigend goed werk.

Maar uiteindelijk wist Robin Kreulen de defensie van de gasten te doorbreken. Via een doorbraak maakte Kreulen de 3-0. Na een fraaie afstander van Lard Ballast werd er weer gewisseld van vak.

Een overtreding van Leonidas werd bestraft met een vrije bal. Door slimme posities in te nemen, wist Koru deze kans te benutten: 4-1. Kevin Hoen antwoordde hierop met een afstander.

Voor de pauze scoorde Koru nog één keer waardoor er met een 5-2 tussenstand werd gepauzeerd.

Na een korte pauze, kwam Leonidas scherp en gefocust uit de kleedkamers. De ploeg begon sterk aan de tweede helft. Via Lard Ballast werd het al snel 6-2.

Koru liet het er niet bij zitten en zette er een tandje bij waardoor de ploeg uit Uffelte vlot achter elkaar via twee doorbraken scoorde: 6-4.

Even leek het er op dat Leonidas de grip op de wedstrijd kwijt was. Maar de ploeg heeft in de loop der jaren al aardig goed geleerd met spanning om te gaan en herpakte zich.

Door een afstander van Robin Kreulen werd het 7-4. Lard Ballast en Bas Oostra maakten er 9-4 van.

In de slotfase van de wedstrijd wist Koru nog eenmaal de korf te treffen, en zo sleepte Leonidas met een 9-5 overwinning de titel binnen.

Opmerkelijk aan deze wedstrijd was dat alleen gescoord werd door de heren, wat nog nooit eerder is voorgekomen. De dames hebben hard gewerkt om de dames van Koru (waar de ploeg het voornamelijk van moest hebben) het zo moeilijk mogelijk te maken. En dat is uitstekend gelukt.

Coach Jentje Zuil-de Vries: "Iedereen heeft hard gewerkt om tot dit kampioenschap te komen. Ik ben er dan ook superblij mee."

Meer foto's van deze wedstrijd zijn te vinden in het fotoarchief.