Leonidas C1 pakt eerste punten

Leonidas C1 boekte afgelopen zaterdag een ruime 8-3 overwinning op DOS '46 C3. De ploeg sleepte daarmee de eerste punten van de zaalcompetitie binnen.

Marleine Ballast, Maaike van der Goot, Erwin Wermink en Linda Jager startten in de aanval. In de verdediging startten Charlotte de Jong, Elise Bakker, Sigrid van den Akker en Ilse Jager.

Leonidas liet de gasten uit Nijeveen vrij snel op een 0-1 voorsprong komen. Maar die was van korte duur, nadat Marleine Ballast een punt sleepte uit een vrije bal.

Na de eerste vakwisseling was het andere vak aan de beurt. Sigrid van den Akker schoot Leonidas naar een 2-1 voorsprong. De verdediging van Leonidas gaf weinig weg, en vervolgens wist Elise Bakker met een doorbraak 3-1 op het scorebord te zetten.

In de slotfase van de eerste helft was Marleine Ballast tweemaal trefzeker; Ballast scoorde via een doorbraak en een afstandschot. De tussenstand na de eerste helft kwam hiermee op 5-1.

Ook in de tweede helft was het de ploeg uit Nijeveen die als eerste de korf wist te vinden. Maar DOS '46 had weinig kans. Ilse Jager scoorde met een knappe afstander de 6-2, en er werd weer gewisseld van vakken.

DOS '46 maakte haar derde treffer van deze wedstrijd, wat tevens ook de laatste zou zijn. De verdediging van Leonidas hield vanaf dit punt zeer goed tegenstand.

Marleine Ballast en Sigrid van den Akker maakten beiden met afstanders een einde aan de wedstrijd. Uitslag: 8-3.

Doelpunten Leonidas: Marleine Ballast (4x), Sigrid van den Akker (2x), Elise Bakker (1x) en Ilse Jager (1x).

Het C1-team van Leonidas speelt pas weer op zaterdag 17 december in Wolvega. Om 14:20 uur zal er dan gespeeld worden tegen SIOS C2.