Leonidas C1 neemt koppositie over

Gisteravond speelde het C1-team van Leonidas thuis tegen KIOS C2. Na een gelijkopgaande eerste helft, trokken de Leonidassers in de tweede helft aan het langste eind en wonnen met 7-3.

De wedstrijd stond in eerste instantie gepland op zaterdag 10 september, maar werd op verzoek van KIOS verplaatst naar gisteravond.

Zowel KIOS als Leonidas hadden twee van de twee gespeelde wedstrijden gewonnen. KIOS stond met een iets beter doelsaldo aan kop. Gezien de uitslagen was de verwachting dat de ploegen aan elkaar gewaagd zouden zijn.

Serena Boers kon vanwege een blessure nog niet spelen. Leonidas begon met Marleine Ballast, Linda Jager, Sigrid van den Akker en Erwin Wermink in de aanval. Ilse Jager, Maaike van der Goot, Elise Bakker en Charlotte de Jong startten in de verdediging.

Nadat de wedstrijd was gestart, wisten de Leonidassers al snel op een 1-0 voorsprong te komen via een doelpunt van Sigrid van den Akker. Maar het antwoord van KIOS liet niet snel op zich wachten: 1-1. Er werd gewisseld van vakken.

Het aanvalsvak van Leonidas kwam wat moeizaam op gang, maar uiteindelijk was Elise Bakker haar dame te snel af, en scoorde uit een doorbraak. Leonidas wist hierna niet de voorsprong verder uit te bouwen.

In het verdedigingsvak van Leonidas wist KIOS na een aantal aanvallen van afstand wederom de gelijkmaker te maken: 2-2.

Beide ploegen bleven tot het einde van de eerste helft strijdlustig. Via Linda Jager kwam Leonidas op een 3-2 voorsprong. In de eindfase maakte de ploeg uit Ruinerwold toch weer de gelijkmaker. Zo werd er met een 3-3 tussenstand gepauzeerd.

Met deze nek-aan-nekrace moest Leonidas in de tweede helft wel een tandje bij zetten om de voorsprong weer te pakken en uit te bouwen. Rowena Slot kwam in het veld voor Elise Bakker.

De Leonidassers begonnen met frisse moed aan de tweede helft. Verdedigend werd er goed werk geleverd, en kreeg KIOS weinig kansen. Ballen onder de korf werden goed afgevangen en snel naar het aanvalsvak van Leonidas gebracht.

Via een doorbraak bracht Rowena Slot de Leonidassers op een 4-3 voorsprong. En niet veel later maakte Slot ook haar tweede doelpunt in deze wedstrijd: 5-3.

KIOS wist niet veel kansen meer te creëren, mede doordat Leonidas de defensie goed op slot hield. Een doorbraak van Marleine Ballast zette een 6-3 tussenstand op het scorebord. Deze mooie voorsprong mochten de Leonidassers niet meer uit handen geven.

Tot aan het einde van de wedstrijd werd er goed gestreden. Verdedigend en aanvallend was Leonidas sterker dan de gasten uit Ruinerwold. Sigrid van den Akker maakte het laatste doelpunt van deze wedstrijd. Eindstand: 7-3.

Leonidas C1 heeft nu de koppositie van KIOS C2 in de poule overgenomen. Aanstaande zaterdag staat de uitwedstrijd tegen DOS '46 C4 op het programma. Deze wordt om 09:00 uur gespeeld in Nijeveen.

Doelpunten Leonidas: Sigrid van den Akker (2x), Elise Bakker (1x), Linda Jager (1x), Rowena Slot (2x) en Marleine Ballast (1x).