Leonidas C1 maatje te groot voor DOS ’46 C3

Voor het C1-team van KV Leonidas stond vanochtend de uitwedstrijd tegen DOS ’46 C3 op het programma. Met 5-10 werd de ploeg uit Nijeveen verslagen.

Vóór de wedstrijd was het even hectisch; Leonidas was afgereisd naar Nijeveen, maar er bleek in Meppel gespeeld te moeten worden. Tien minuten later dan gepland werd er dan in Meppel begonnen aan de wedstrijd.

Leonidas startte in de aanval met Marleine Ballast, Linda Jager, Ynna Mellema en Erwin Wermink. In de verdediging werd er gestart door Sigrid van den Akker, Charlotte de Jong, Maaike van der Goot en Elise Bakker.

De thuiswedstrijd leverde Leonidas een 8-4 overwinning op. De Noordwoldigers waren er op gebrand om ook vandaag twee punten te verdienen, en kwamen goed uit de startblokken. Van afstand vond Marleine Ballast de korf en bracht haar ploeg op een 0-1 voorsprong.

DOS ’46 trok de stand vervolgens gelijk. Een klein kansje door Sigrid van den Akker zette een 2-1 voorsprong op het scorebord, maar ook die voorsprong wist DOS ’46 binnen enkele momenten ongedaan te maken: 2-2.

Vanaf dit punt zakte de aanval van DOS ’46 ietwat in, en zagen de Leonidassers hun kans schoon om de voorsprong terug te pakken. Dankzij goed werk onder de korf, kon Marleine Ballast een doorbraak benutten. Ynna Mellema maakte in de eindfase van de eerste helft de 2-4 via een klein kansje.

Na de pauze kwamen Rowena Slot en Ilse Jager in het veld voor Elise Bakker en Erwin Wermink. Met frisse moed werd er begonnen aan de tweede helft. Rowena Slot wist al vrij snel te scoren van afstand. Niet veel later kreeg Slot een strafworp mee die ze zelf benutte: 2-6.

DOS ’46 maakte haar derde doelpunt van de wedstrijd. In het aanvalsvak van Leonidas probeerde DOS ’46 iedere keer goed voor te verdedigen. Via een lange bal werd er een uitstarter achter de korf geprobeerd en dat was een succes. Marleine Ballast zette hiermee 3-7 op het scorebord.

De ploeg uit Nijeveen begon nu meer pogingen van afstand te doen. Een van die pogingen leverde het vierde doelpunt van de ploeg op. Dankzij een doorbraak van Rowena Slot behield Leonidas een knappe voorsprong van vier doelpunten: 4-8.

In de laatste fase van de wedstrijd wist DOS ’46 nog eenmaal de korf te vinden. Marleine Ballast (afstander) en Rowena Slot (klein kansje) besloten de eindstand op 5-10.