Leonidas C1 laat punten ontglippen

Leonidas C1 verloor gisteren de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie met 5-6 van Vitesse C2 uit Beilen.

De Noordwoldigers begonnen met Linda Jager, Maaike van der Goot, Sigrid van den Akker en Ynna Mellema in de aanval. In de verdediging begonnen Ilse Jager, Charlotte de Jong, Elise Bakker en Erwin Wermink.

Voor Leonidas leverde de eerste aanval niets op. De gasten uit Beilen wisten van hun eerste aanval wél te profiteren; via een afstander werd het 0-1.

Sigrid van den Akker en Linda Jager mochten het opnemen tegen twee lange heren. De dames lieten zich er niet door afschrikken. Via een snelle actie wist Sigrid van den Akker zich van haar heer te ontdoen, en sleepte een punt uit een doorbraak.

Na de eerste vakwisseling wist Ilse Jager met een knappe treffer van afstand 2-1 op het scorebord te zetten. De voorsprong was niet van lange duur; Vitesse maakte haar tweede treffer, en de volgende vakwisseling volgde.

Sigrid van den Akker maakte haar tweede treffer van deze wedstrijd. Leonidas kreeg het nog niet voor elkaar om deze voorsprong vast te houden. De ploeg uit Beilen zette niet veel later 3-3 op het scorebord.

Via een actie van Elise Bakker kwamen Leonidas C1 weer op voorsprong. Bakker scoorde uit een doorbraak. Niet veel later wist Charlotte de Jong ook de korf te vinden. Het bracht de Noordwoldigers op een mooie 5-3 voorsprong. Inmiddels had Ynna Mellema het veld verlaten i.v.m. een lichte knieblessure. Rowena Slot verving Mellema.

De ploeg uit Beilen scoorde in de laatste minuten nog eenmaal. Tussenstand: 5-4 in het voordeel van Leonidas.

Ook na de pauze kregen de Leonidassers het niet cadeau. De ploeg wist de voorsprong lang vast te houden, maar uiteindeljk viel dan toch de gelijkmaker. Het C1-team kreeg desondanks wel vele kansen, maar deze werden helaas niet benut. Coach Henry Bakker bracht speelster Marleine Ballast in het veld.

Het tweede deel van de tweede helft verliep ook niet gemakkelijk. De verdediging verrichte goed werk, maar het aanvalsvak wist niet tot scoren te komen. Bovendien werd er teveel onnodig balverlies geleden. In de slotfase van de wedstrijd viel dan uiteindelijk de winnende treffer van de gasten. De wedstrijd eindigde in een 5-6 verlies.

Doelpunten Leonidas: Sigrid van den Akker (2x), Ilse Jager (1x), Elise Bakker (1x) en Charlotte de Jong (1x).