Leonidas C1 laat kansen liggen

Leonidas C1 verloor gisterochtend in Assen met 4-3 van AVO C3. Hoewel er genoeg kansen waren, wisten de Noordwoldigers deze niet om te zetten in doelpunten.

Leonidas begon met Charlotte de Jong, Maaike van der Goot, Margo Kruisdijk en Evelien Looijenga in de aanval. In de verdediging werd er gestart door Ynna Mellema, Britt Krol, Erwin Wermink en Daniëlle Verra.

Het duurde enkele aanvallen voordat Leonidas als eerste wist te scoren. Voor Leonidas was het Maaike van der Goot die een punt sleepte uit een klein kansje.

Het was een lange eerste helft waarin beide ploegen genoeg kansen kregen. Leonidas slaagde er niet in om te scoren, maar AVO sleepte wel twee punten uit de wedstrijd. De tussenstand in de pauze was dan ook 2-1.

Na de pauze kwam Jurgen Ophof in het veld voor Evelien Looijenga.

Leonidas ging voortvarend van start. Daniëlle Verra bezorgde haar team de gelijkmaker, na gescoord te hebben uit een doorbraak. In de hierop volgende aanval maakte AVO de gelijkmaker snel ongedaan: 3-2.

Ook in deze tweede helft waren er weinig doelpunten aan beide kanten. In de slotfase van de wedstrijd zette AVO 4-2 op het scorebord. Met een fraaie afstander schoot Ynna Mellema het C1-team naar 4-3, maar er was geen tijd meer voor een gelijkmaker. Leonidas verloor met 4-3.

Leonidas speelt aanstaande zaterdag thuis om 12:00 uur tegen Vitesse C1 in Sporthal De Duker.