Leonidas C1 kampioen

De meiden van Leonidas C1 zijn kampioen geworden! Gisteren werd de laatste wedstrijd gespeeld tegen Forward in Steggerda. Deze werd met 3-6 gewonnen.

Hoewel de thuiswedstrijd eenvoudig met 11-3 werd gewonnen, ging het het C1-team deze wedstrijd toch wat moeilijker af.

Na een aantal minuten kwamen de Leonidassers aan kop, dankzij een doorloopbal van Manon Eijer. De voorsprong was van korte duur, want Forward wist ook al snel de korf te treffen.

Een afstandschot van Danique Slot bezorgde de Noordwoldigers weer een kleine voorsprong, maar wederom was deze van korte duur. Een afstandschot van Manon Eijer zorgde ervoor dat er 2-3 op het scorebord kwam te staan, waarmee de eerste helft eindigde.

Na de pauze waren de Leonidassers scherper. Dione Jager tekende voor de 2-4, gevolgd door Janouk Landman die de 2-5 binnen wist te slepen.

Forward gaf zich nog niet gewonnen. Al snel moesten de Leonidassers een tegentreffer incasseren.

Met nog enkele minuten te gaan, schoot Melissa Nieuwenburg haar team naar een 3-6 overwinning. De wedstrijd eindigde en er werd (kinder)champagne gedronken op het kampioenschap.